Menu

Dagboek Portugal (8): Thomas Vermaelen vindt het wel meevallen

Dag vier begon weer met een stralende zon en een temperatuur van rond de drieëntwintig graden. De eerste training leek op die van zaterdagmiddag: er werd vooral op de posities getraind. Thomas Vermaelen heeft het halverwege het trainingskamp naar zijn zin.

Wesley Sneijder bleef 's ochtends binnen. Met zijn enkelblessure gaat het beter, maar om geen risico te lopen, liet hij de ochtendsessie aan zich voorbij gaan. Yakubu en Zdenek Grygra kwamen wel op het veld, maar deden niet met de groep mee.

Na de warming-up en wat kaatsoefeningen gingen Victor Sikora, Zlatan Ibrahimovic, Tom Soetaers, Rafael van der Vaart en Jelle van Damme met Tonny Bruins Slot mee om dezelfde oefening te doen als zaterdag: een voorzet van de zijkanten afronden. De overigen werden in twee goepen verdeeld: een aanvallende partij met een persoon meer, die de verdedigende partij moest zien te verslaan.

Bij het wisselen van de twee aanvallende groepen haakte Jelle van Damme af. De Belg had wat last van zijn hamstring gekregen en ging uit voorzorg terug naar het hotel. Na een paar zware trainingsdagen beginnen de eerste pijntjes de spelers parten te spelen.

Thomas Vermaelen lijkt er geen last van te hebben. ,,Het niveau van de trainingen is hoger dan ik gewend ben, maar conditioneel gaat het wel goed. Bij Jong Ajax trainden we meestal twee keer per dag, dus daarvan had ik al een goede conditie. Maar zaterdag was een zware dag, hoor. Mij was van tevoren verteld dat het zwaar zou worden en dat geloofde ik meteen. In de praktijk klopt het ook'', aldus de Belg. ,,De vrije middag zondag, kwam voor mij als geroepen. Ik heb vooral uitgerust, een beetje geslapen, playstation gespeeld, en om tien uur 's avonds viel ik weer in slaap.''

Met onder andere de andere Belgen heeft Vermaelen het naar zijn zin. ,,We zitten met zijn vijven aan een tafel tijdens het eten. Escudé en nog een of twee andere spelers zitten er ook bij, maar met mijn andere landgenoten vermaak ik me wel. 's Avonds spelen we een potje pool of iets dergelijks. Maar rond tien uur, half elf, gaat iedereen wel slapen.''

Vermaelen deelt een kamer met Zdenek Grygera. ,,Ik kan het wel met hem vinden'', verklaarde de jonge verdediger. ,,Hij spreekt wat Duits wat ik kan verstaan. Verder gebruiken we wat Engelse woorden ertussen, maar in het Nederlands gaat het ook wel.''

Er valt dus weinig te klagen voor Vermaelen. Al zou het van hem wel wat koeler mogen zijn tijdens de trainingen, vertelde hij lachend.