Menu
Dagboek Portugal (9): Marko belt

Dagboek Portugal (9): Marko belt

Een dag na het vertrek van Marko Pantelic sijpelt er maandagochtend wat nieuws door over de gesteldheid van de Serviër. Tijdens de oefensessie brengt de spits van Ajax ‘Portugal’ op de hoogte van de behandelingen aan zijn hamstring.

‘Hello Marko, how are you?’, klinkt het als Herman Pinkster op de tribune van FC Ferreiras zijn telefoon opneemt. Het mobieltje van de spelersbegeleider van Ajax heeft deze dagen veel weg van een internationaal zenuwcentrum, zo ook op deze maandagochtend. Nadat hij de zaakwaarnemer van Atouba net in het Duits van een antwoord heeft voorzien, zijn wij vooral benieuwd wat voor antwoord Marko Pantelic even daarvoor aan hem gaf. ,,Ze hebben in Servië inmiddels een scan van zijn hamstring gemaakt en hij heeft net zijn eerste behandeling gehad. Nu is het wachten op de uitslag van de scan”, antwoordt Pinkster. ,,Zoals het er nu naar uitziet meldt hij zich eind deze week weer in Amsterdam.”

Ook Eyong Enoh onderhoudt deze dagen korte lijnen met Ajax. Iedere dag geeft de middenvelder van Kameroen vanuit Angola een update over het wel en wee tijdens de Afrika Cup. Hij besluit zijn smsjes aan de spelersbegeleider van Ajax steevast met ‘have a lovely day’. Woorden van gelijke strekking sprak Martin Jol zondag ook tijdens de persbijeenkomst in het Pine Cliff Resort. Zeker gezien alle onrust na de schietpartij op de spelersbus van Togo is de aandacht extra gericht op het welzijn van Enoh in Afrika. Jol zondag: ,,Het gaat goed met hem, zo laat hij iedere dag weten.”

Eriksen passeert Gabri tijdens het grote partijspel op de training. Eriksen passeert Gabri tijdens het grote partijspel op de training.

Ondertussen werkt Ajax deze ochtend een fikse training af onder het voorzichtige Portugese zonnetje. Een graad of 15 slaat de thermometer uit. De 24 overgebleven Ajacieden bevinden zich tussen het speelveld – waar een grote partij wordt gespeeld – en het naastgelegen kunstgrasveld. Geoffrey Castillion werkt onder leiding van fysiotherapeut Jos Kortekaas enkele oefeningen af, waarbij ook het afmaken op doel een rol speelt. De lange spits vuurt zijn schoten wisselend op Jeroen Verhoeven en Kenneth Vermeer af. Op hun beurt sluiten beide sluitposten om en om aan bij de grote partij.

Na afloop van de oefensessie wacht de spelers van Ajax een warm onthaal. De spelers van vv Nieuwerkerk en het jeugdteam van Queen’s Park Rangers kruipen richting het einde van de training van de tribune naar beneden. Bij QPR-trainer Paul Ronald gaat de aandacht met name uit naar Vurnon Anita. ,,Ik zag hem vandaag voor het eerst spelen en ben op slag fan van hem. Hij lijkt wel een soort Roberto Carlos.” Ook Martin Jol blijkt populair. ,,Ja, Tottenham hè?”, zegt de Schot. Terwijl hij gewillig met de jeugdspelers van Glasgow op de foto gaat, is hij via Pinkster al op de hoogte van het telefoontje van Pantelic. Jol ontgaat niets in Portugal.

Volg Ajax in Portugal via Ajax.nl en Ajax TV

Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst
Tekst: Ajax.nl/Daan Germans

Ogararu strekt zich naar de bal. Ogararu strekt zich naar de bal.
Jol in conclaaf met Suarez. Jol in conclaaf met Suarez.
Donald in duel met Gabri. Donald in duel met Gabri.
Spelersbegeleider Pinkster praat Jol na afloop bij over het telefoontje van Pantelic. Spelersbegeleider Pinkster praat Jol na afloop bij over het telefoontje van Pantelic.
Suarez voor de camera van Ajax TV. Suarez voor de camera van Ajax TV.