Menu
Dagboek Stirling (8): Laatste training

Dagboek Stirling (8): Laatste training

Ajax belegde vrijdag zijn laatste oefensessie op het fraaie terrein van de University of Stirling. Zaterdagmiddag wacht alleen nog het duel tegen Falkirk.

Na de zonnige training poseerden de Ajacieden voor de traditionele afscheidsfoto. Na de zonnige training poseerden de Ajacieden voor de traditionele afscheidsfoto.

De Ajacieden poseerden, hoe kan het ook anders, voor het National Wallace Monument. De even fiere als historische toren met het opvallende puntdak was drie dagen lang beeldbepalend tijdens de trainingen van Ajax.

Na de ochtendtraining die geheel bestond uit loopoefeningen, kwam de bal er volop aan te pas tijdens de middagsessie. Meest opvallende oefening was die waarbij de aanvallers de verdedigers testten. En andersom natuurlijk. Middenvelders en vleugelaanvallers kwamen op over links en rechts, waarna een medespeler moest scoren uit een voorzet. Als de verdedigingslinie een aanval had onderschept, kreeg het de kans om zelf scoren in een ander doel. Het leverde boeiende voetbalgevechten op. Gevechten soms, geheel in het teken van de Schotse voetbalopvatting. Strijden tot je erbij neervalt.

Thomas Vermaelen verliet uit voorzorg het trainingsveld. Thomas Vermaelen verliet uit voorzorg het trainingsveld.

Fraaie treffers waren er onder meer van Klaas Jan Huntelaar en Wesley Sneijder. Onder de verdedigers bracht vooral John Heitinga zijn doelgerichtheid succesvol in de praktijk. Precies zoals de Ajacied dat dinsdagavond ook al deed in Glasgow tegen de Rangers.
Thomas Vermaelen verliet kort voor het einde van de laatste training het veld. Bij de Belg speelde opnieuw een oude schouderblessure op. Vermaelen ruimde uit voorzorg het veld; direct na de training bleek de schade gelukkig mee te vallen.

Zaterdag besluiten de Amsterdammers hun trainingskamp in Schotland met een vriendschappelijk duel tegen Falkirk FC. De afgelopen dagen ontbrak het de selectie van trainer Henk ten Cate wat trainingsfaciliteiten betrof aan niets. De velden van de Universiteit van Stirling lagen er iedere dag weer onberispelijk bij. Het bood de Ajacieden in elk geval de ideale ondergrond om zich goed voor te bereiden op het echte voetbalwerk.