Menu

Dagboek trainingskamp Portugal (1): Rendez-vous op Schiphol

De vluchttijden waren al vergeleken. Ajax en AZ vlogen om exact dezelfde tijd vanaf Schiphol naar hun trainingskamp. AZ naar Cadiz in Spanje, Ajax naar Faro in Portugal. Niemand had echter de vluchtnummers gecheckt. Want ook die bleken eender! Dus zaten Co Adriaanse, Ole Tobiasen en Tim de Cler bij hun vorige club in het vliegtuig en zat de van AZ gehuurde Henk Timmer in zijn Ajax-pak bij zijn Alkmaarse vrienden.

Maar in het vliegtuig mixten beide teams niet. AZ zat voor in het toestel (,,Hoort dat niet andersom?'', vroeg de geblesseerde Rafael van der Vaart zich lachend af), Ajax vanaf rij zestien en tussen de broodvoetballers in nog enkele wintertoeristen.

Voordat de spelers het vliegtuig instapten, was er wel ruimte voor enige conversatie. Timmer snelde naar zijn vrienden Barry van Galen en José Fortes Roderiquez en Ole Tobiasen en Tim de Cler stonden gezellig voor de tax-freeshop te babbelen met Rafael van der Vaart en Andre Bergdølmo.


Toen net voor de gate Co Adriaanse ook nog alle Ajacieden een handje gaf, was de reünie compleet. De voormalige Ajax-trainer bleef wat langer staan bij Mido die hij complimenteerde met zijn nominatie voor Afrikaans speler van het jaar. Hij informeerde belangstellend bij Van der Vaart en Wesley Sneijder en had een gesprekje met Tomás Gálasek.

Doordat de vlucht - ook tot verrassing van de toeristen - via Sevilla ging, duurde het wat langer dan voorzien. Daar ook de computers bij de incheckbalies dienst weigerden, waren de Ajacieden uiteindelijk pas tegen half twaalf lokale tijd in Portugal.

Om zes uur vanavond, zeven uur Nederlandse tijd, staat de wedstrijd om de Algarve Winter Cup tegen Wolfsburg op het programma.