Menu

Dagboek trainingskamp Portugal (2): Training voor de onfortuinlijken

Slechts een paar uur waren ze op Portugese bodem toen zeven spelers en twee keepers de mountainbikes pakten om de weg van het hotel naar het trainingsveld te fietsen. De spelers die 's avonds niet in actie zouden komen tegen Wolfsburg werkten een op hun blessure toegespitste training af. Van der Vaart, Litmanen, Mendes da Silva, Galasek, Witschge, Zlatan en Chivu onderhielden zich met kleine loopoefeningen. Timmer en Didulica werden door keeperstrainer Wil Coort onder handen genomen.

Ajax is een week bezig met de training en er zijn nu zeven blessuregevallen. ,,Typisch blessures die zijn ontstaan door de extreme kou van de afgelopen week", weet fysiotherapeut Pim van Dord. ,,Koude spieren en koud weer. Dat levert veel spierklachten op."

Want Galasek heeft last van een spierblessure in het rechterbovenbeen, Zlatan een overbelasting van de rechterkuit, Chivu ook het rechterbovenbeen en Witschge het linker. De blessure van Litmanen is wat ernstiger dan die van zijn vier collega´s – irritatie aan de linkerachillespees – maar ook van de Fin wordt verwacht dat hij aan het einde van de week met de groep kan meetrainen.

Van der Vaart kan vooral conditioneel veel doen. Hij heeft alleen bij het schieten last. ,,We willen dat hij zodra de blessure is verdwenen, conditioneel helemaal fit is", aldus Van Dord. De talentvolle middenvelder is er volgens planning vijf weken uit en hield zich deze middag bezig met het kortere loopwerk samen met Witschge en Galasek. Litmanen, Mendes da Silva – de naam komt van de Kaap Verdische Eilanden en is dus Portugees – en Zlatan daarentegen liepen lange ronden over het veld.

Cristian Chivu werd door fysiotherapeut Mark Haak aan een touwtje gehangen. Althans, zijn rechterbeen. De aanvoerder bewoog zijn been rustig van boven naar beneden terwijl Haak zijn gewicht in de strijd gooide.

Voor Galasek was het een bijzondere dag. De Tsjech vierde namelijk zijn 30ste verjaardag. Nou ja, vieren… dat had hij eind december in Tsjechië al gedaan. ,,Ik ben het gewend dat ik met mijn verjaardag niet thuis ben. Maar nu is het jammer, omdat het een jubileum is. Maar ik heb mijn vrouw beloofd een wijntje te gaan drinken als ik weer terug ben."