Menu

Dagboek trainingskamp Portugal (6): Waar is Tonny?

Het zonnetje deed vrijdagmiddag zijn best door te breken op het trainingsveld, maar won het niet van de bewolking. Traditioneel stuurde André Bergdolmo als laatste fitte speler de mountainbike binnen het hek, maar nu was hij een stuk nijdiger op Didulica die ook nu op een anders fiets naar beneden was geracet. De Noor was echter niet helemaal te laat. Dat was, zonder concurrentie, assistent-trainer Tonny Bruins Slot.

De spelers trapten enigszins verveeld tegen de bal, Ronald Koeman keek van zijn horloge naar de weg en Ruud Krol liep ongeduldig richting ingang van het trainingsveld. Waar was Tonny Bruins Slot? Koeman aarzelde, wachtte nog een paar minuten, maar blies toen toch maar op zijn fluitje voor het begin van de training. Dan maar zonder zijn assistent.

Het zat de oefenmeester niet lekker, want hoewel hij de training was gestart, bleef hij ongerust naar het hek turen. Eindelijk was daar het geluid van remmende fietsen, maar ook nu was het niet de olijke Bruins Slot. Fysiotherapeut Pim van Dord kwam met Maxwell aanrijden. De Braziliaan kampt met een grote vermoeidheid en werd rust gegund. Van Dord wist wel te melden dat de fiets van Tonny nog bij het hotel stond geparkeerd.

Dokter Edwin Goedhart sprong dus maar weer op zijn fiets om eens te kijken waar hij bleef, want te laat komen is niet aan de orde van de dag. Ook niet bij Bruins Slot. En gelukkig. Om tien voor half vijf kwamen de twee aanrijden. Onder luid applaus van schaterlachende voetballers stak Bruins Slot de handen in de lucht. Koeman begeleidde zijn spelers met melodieus gefluit en de assistent moest natuurlijk de nodige opmerkingen incasseren van de grijnzende spelersgroep. Dat hij te laat was, kost hem nog geld ook. 25 Euro moet hij neertellen. Dat is de boete voor een eerste keer te laat komen. De reden dat hij te laat was, was dat hij een videoband van Aberdeen tegen Hertha BSC aan het bekijken was en totaal de tijd vergat.

De spelers vulden de training met een scherp partijtje zes-tegen-zes. De oranje ploeg bestond uit Timmer, De Jong, Pienaar, Mido, Sneijder en Boukhari, de gele uit Lobont, Bergdolmo, Galasek, Wamberto, Zlatan en Petre en de groenen waren Didulica, Pasanen, Trabelsi, Munteanu, Machlas en Van der Meyde. Welke partij het eerste scoorde, mocht blijven staan en kreeg een andere tegenstander.

Oranje kende een vliegende start en met doelpunten van Mido werden Groen en Geel rap verslagen. Ook in de tweede partij tegen Groen was Oranje de betere. Nu was het debutant Sneijder die doel trof. Pas na de vierde partij mocht Oranje naar de kant. De strijd was onbeslist, waardoor Geel mocht blijven. Prompt schoot Zlatan Geel naar winst tegen Groen. Het arme Groen kon geen doelpunt maken en stond meer langs de kant dan binnen de lijnen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat deze ploeg de straftraining kreeg: sprinten. Heen en terug. Dat had Andy van der Meyde echter niet begrepen en hij stopte bij de achterlijn. Daarmee ontliep hij het tweede sprintje niet, want met een zetje in de rug van Koeman moest hij er toch aan geloven.

Winnaar van de strijd werd het Oranje team onder aanvoering van Mido. Met de aanvoerdersband om zijn arm schoot hij in de beslissende partij tegen Geel schitterend met zijn linkervoet binnen. Uiteraard werd hij besprongen door zijn teamgenoten en overgelukkig vierden zij de overwinning.

Zaterdagochtend traint de hele groep om half elf Portugese tijd en ’s avonds staat het duel tegen Aberdeen op het programma. De aftrap is om zes uur in het stadion van Loulé, de hoofdstad van de Algarve.