Menu
Dagboek Turkije (2): Behulpzame Suarez

Dagboek Turkije (2): Behulpzame Suarez

Onder de ogen van enkele Nederlandse journalisten, afgevaardigden van collega-club BATE Borisov en oud-profvoetballers Patrick van Diemen en Louis Laros werkte het team van Frank de Boer maandag een lange en gevarieerde training af.

De doelmannen trainden een deel van de oefensessie apart met keeperstrainer Carlo l’Ami. Ronald Graafland, die zondagavond geblesseerd raakte aan zijn linkermiddelvinger, trainde ook mee. Hij voltooide diverse loop- en techniekoefeningen. Zijn vertrouwde stek, onder de lat, moest hij even aan zich voorbij laten gaan.

Ook Darío Cvitanich (last van rechterenkel) en Oleguer (lichte hamstringklachten aan rechterbeen) bleven achter in het hotel. De overige achttien spelers kregen op een van de velden een groot parcours voorgeschoteld. Ook speelde de groep een partij en werd er geoefend op balaannames. Geconcentreerd én met de juiste aanwijzingen van trainer De Boer werd het tempo opgevoerd en versnelden de kaatsbewegingen. ,,Kaats!’’, klinkt het hard uit de mond van Luis Suarez.

Trainer Frank de Boer legt uit wat hij verwacht van zijn Ajacieden. Trainer Frank de Boer legt uit wat hij verwacht van zijn Ajacieden.

De gedreven aanvaller meldde zich vorige week bij Ajax na een vakantie in Uruguay. ,,Ik heb een paar weken rust gehad’’, zegt Suarez na de oefensessie. ,,Dat was heel belangrijk voor mij. 2010 was een erg druk jaar. Ik speelde bij Ajax veel wedstrijden en nam in de zomer ook nog deel aan het WK in Zuid-Afrika. Ik heb daarom niet goed uit kunnen rusten. De afgelopen drie weken ben ik goed bijgekomen. Nu kan ik het team weer helpen.’’

Hoewel Suarez zijn ploeg altijd op sleeptouw wil nemen, is zijn rol iets veranderd ten opzichte met een paar weken terug. In overleg met De Boer is besloten dat Maarten Stekelenburg de nieuwe aanvoerder is. De voormalig captain vindt het een goede keuze. ,,Ik vind het goed en ik respecteer de keuze van Frank. Maar ik blijf het team natuurlijk helpen’’, zegt hij nogmaals. ,,Het is ook wel goed, want nu let iedereen niet zoveel meer op mij.’’

Nog even, zondag 30 januari, en dan kan Suarez zijn teamgenoten weer bijstaan in de competitie. In november kreeg de Uruguayaanse aanvaller een schorsing van zeven wedstrijden naar aanleiding van het bijtincident in de wedstrijd tegen PSV. Het wachten totdat de schorsing er op zit gaat hem niet altijd gemakkelijk af. ,,Ik heb nog drie wedstrijden te gaan. Het niet mogen spelen en wachten totdat je weer kan voetballen, vind ik écht heel moeilijk.’’ Het trainingskamp bevalt Suarez tot nu toe goed. ,,Zo’n voorbereiding is belangrijk voor het team. Het gaat tot nu toe ook goed. We kunnen ons hier prima voorbereiden op de tweede seizoenshelft.’’

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Louis van de Vuurst: Ajax.nl

Luis Suarez vraagt om de bal, om deze te kunnen kaatsen. Luis Suarez vraagt om de bal, om deze te kunnen kaatsen.
Mounir El Hamdaoui schiet, terwijl zijn trainer op de achtergrond toekijkt. Mounir El Hamdaoui schiet, terwijl zijn trainer op de achtergrond toekijkt.
Toby Alderweireld en Daley Blind voltooien een parcours. Toby Alderweireld en Daley Blind voltooien een parcours.
Tijdens de training werd een drinkpauze ingelast. Tijdens de training werd een drinkpauze ingelast.
De Ajacieden werkten ook aan hun positiespel. De Ajacieden werkten ook aan hun positiespel.