Menu
Dagboek UK (1): Eerste training aan Sloper Road

Dagboek UK (1): Eerste training aan Sloper Road

Het stadion van Cardiff City FC diende als fraai decor bij de eerste training van Ajax op Britse bodem. De thuisbasis van de Bluebirds is oud, maar beschikt over een - naar goed Brits gebruik - uitstekende grasmat.

Marco van Basten geeft instructies tijdens de eerste training in Cardiff. Marco van Basten geeft instructies tijdens de eerste training in Cardiff.

De overgang van Amsterdam ArenA naar het authentieke Ninian Park, zoals het stadion officieel heet, is groot. Kolossaal zelfs. Het knusse stadion aan Sloper Road werd in 1910 geopend. Wie een blik werpt over de verlaten tribunes zou het niet zeggen, maar het stadion biedt plaats aan twintigduizend liefhebbers. De ArenA stamt uit 1996, is ruim tweemaal zo groot en ademt de nieuwe, moderne voetbaltijd. Ninian Park - ook wel: Cardiff City Stadium- ademt voetbal uit een periode waarin de spelers vooral in zwartwit over het televisiescherm paradeerden.

Het stadion van Cardiff: bijna vergane glorie. Het stadion van Cardiff: bijna vergane glorie.

Het heeft ook wel wat, zo’n stokoud stadion dat in de loop der jaren telkens is bijgespijkerd en is opgelapt. De Bluebirds, naar de zwaluw in het clublogo, vertonen hier elke veertien dagen hun kunsten. Niet bijzonder lang meer trouwens. Naast het oude, in de clubkleuren blauw en wit opgetrokken stadionnetje wordt hard gewerkt aan een nieuw onderkomen. Binnenkort is ook Ninian Park vergane Welshe voetbalglorie.

De Ajacieden hadden vandaag het stadionrijk alleen. Na drukke en bij vlagen hectische trainingsweken bij de ArenA en in De Lutte koos trainer Marco van Basten voor een oefensessie achter gesloten deuren. Ajax.nl en Ajax TV mochten wel heel even een kijkje nemen. Vrijdagmorgen maken de trainers en spelers opnieuw hun opwachting in Ninian Park, het stadion waar Ajax ’s avonds ook de wedstrijd tegen Cardiff City speelt.

Jurgen Colin trainde donderdag apart van de groep. Jurgen Colin trainde donderdag apart van de groep.

Jurgen Colin trainde vandaag apart van de groep. De verdediger heeft last van zijn rechterknie. Gregory an der Wiel bekeek de oefensessie vanuit een dug-out. De jonge Amsterdammer bleef uit voorzorg langs de kant. Van der Wiel ondervindt lichte klachten die verband houden met overbelasting. Albert Luque, Bruno Silva en Rasmus Lindgren konden, net als woensdag in Amsterdam, gewoon meedoen met de groepstraining. Het trio kampte met blessures maar is inmiddels helemaal op de weg terug.

Aan het einde van de middag volgt een krachttraining voor de Ajacieden. In het krachthonk van het spelershotel The Vale wordt gewerkt aan spierkracht en conditie. Houd www.ajax.nl in de gaten voor een fotoverslag van de krachttraining.