Menu
Dagboek UK (2): Krachttraining

Dagboek UK (2): Krachttraining

René Wormhoudt schotelde de Ajax-selectie een pittige krachttraining voor. De Amsterdamse spieren werden gestaald in het centrum waar normaal de rugbyinternationals van Wales hun trainingsarbeid verrichten.

Vlak bij het Vale of Glamorgan Hotel, het hotel waar Ajax deze dagen verblijft, ligt het sportcentrum waar naast de rugbyinternationals ook de voetballers van Cardiff City FC trainen. De Ajacieden werkten hun warming-up af in de immense en met kunstgras belegde indoorhal. Vlak bij het Vale of Glamorgan Hotel, het hotel waar Ajax deze dagen verblijft, ligt het sportcentrum waar naast de rugbyinternationals ook de voetballers van Cardiff City FC trainen. De Ajacieden werkten hun warming-up af in de immense en met kunstgras belegde indoorhal.
Na het opwarmende werk week de 26-koppige selectie uit naar het krachthonk van de rugbyers. In Wales, en eigenlijk op het hele Britse eiland, zijn rugby en voetbal in een constante strijd verwikkeld wat betreft populariteit. Na het opwarmende werk week de 26-koppige selectie uit naar het krachthonk van de rugbyers. In Wales, en eigenlijk op het hele Britse eiland, zijn rugby en voetbal in een constante strijd verwikkeld wat betreft populariteit.
Siem de Jong behoudt zijn balans op een matje. Slechts steunend op de linkerarm en de rechterknie moesten de vrije rechterelleboog plus linkerknie bij elkaar worden gebracht. De Jong bewees zich als een prima evenwichtskunstenaar.
Oleguer maakt zich op voor een van de vormen van gewichtheffen. De Spanjaard, of beter gezegd: Catalaan, had in elk geval géén moeite met het heffen van twee autobanden. Ook met metalen ringen wist de nieuwste aanwinst wel raad.
Ook Maarten Stekelenburg hing donderdag aan de gewichten. De doelman en reserve-aanvoerder houdt er stilletjes rekening mee dat hij in de oefenwedstrijd tegen Cardiff City FC (vrijdagavond) zijn eerste speelminuten zal maken in de voorbereiding. Stekelenburg is er na twee weken training in ieder geval klaar voor. De international van Oranje genoot een week langer van zijn vakantie dan de niet-internationals in de selectie. Ook Maarten Stekelenburg hing donderdag aan de gewichten. De doelman en reserve-aanvoerder houdt er stilletjes rekening mee dat hij in de oefenwedstrijd tegen Cardiff City FC (vrijdagavond) zijn eerste speelminuten zal maken in de voorbereiding. Stekelenburg is er na twee weken training in ieder geval klaar voor. De international van Oranje genoot een week langer van zijn vakantie dan de niet-internationals in de selectie.
Ismaïl Aissati staat klaar om met de autobanden aan de slag te gaan. Ajax traint vrijdagochtend weer buiten in Ninian Park, daar wordt 's avonds ook de wedstrijd tegen Cardiff City FC gespeeld. Ismaïl Aissati staat klaar om met de autobanden aan de slag te gaan. Ajax traint vrijdagochtend weer buiten in Ninian Park, daar wordt 's avonds ook de wedstrijd tegen Cardiff City FC gespeeld.