Menu
Dagboek UK (4): Wandeling door Durham

Dagboek UK (4): Wandeling door Durham

Ajax bereidt zich in Durham voor op de vriendschappelijke wedstrijd tegen Sunderland. De Ajacieden trokken zondagmorgen wandelend door de studentenstad.

Maarten Stekelenburg, Robbert Schilder, Kenneth Perez en Klaas Jan Huntelaar wandelen door het centrum van Durham. Maarten Stekelenburg, Robbert Schilder, Kenneth Perez en Klaas Jan Huntelaar wandelen door het centrum van Durham.

Durham is de derde studentenstad van Engeland. Alleen Oxford en Cambridge zijn groter als het aankomt op de studentenpopulatie. De Elvet Bridge, de St. Andrews Chapel en een kasteel zijn de historische parels van het pittoreske stadje. Een handjevol spelers bracht tijdens de wandeling een bezoek aan het kasteel. De rest van de groep dronk een kop koffie of tea in een van de vele gezellige pubs.

Marco van Basten was in trek bij Aziatische handtekeningenjagers. Marco van Basten was in trek bij Aziatische handtekeningenjagers.

Op de in de twaalfde eeuw gebouwde Elvet Bridge, nabij het spelershotel Royal County werden de Ajacieden ‘aangehouden’ door een groepje handtekeningenjagers uit Japan. Vooral de krabbels van Klaas Jan Huntelaar en Marco van Basten waren zeer gewild bij de toeristen.

De wedstrijd in het Stadium of Light begint om 15.00 uur (16.00 uur Nederlandse tijd). Ajax speelde in 1997 ook al een duel in het stadion van Sunderland. Het was toen de officiële openingswedstrijd van het nagelnieuwe stadion. Op 30 juli 1997 eindigde het duel tegen de Black Cats onbeslist: 0-0.