Menu

Dagboek Zuid-Afrika (12): Ajax arriveert in Johannesburg

Na een rustige vlucht is de voltallige selectie van Ajax zaterdagavond iets voor negen uur Afrikaanse tijd aangekomen in Johannesburg. In deze stad verblijft het gezelschap twee dagen; zondagmiddag wordt de tweede wedstrijd op het continent gespeeld, tegen Moroka Swallows.

De berichten over het weer in Johannesburg waren de groep al vooruit gesneld: het regende zaterdagochtend nog pijpenstelen, en dat zou het hele weekend zo blijven, was voorspeld. Maar niet alleen was er de afgelopen dagen veel regen gevallen, ook werd de stad geplaagd door fikse onweersbuien. Terwijl de spelers op hun kamers rustten, genoot een groot gedeelte van de staf dus nog even van de stralende zon in Kaapstad.

Aan het eind van de middag vertrok de bus richting vliegveld, het vriendelijke personeel van het hotel en het prachtige klimaat achterlatend. Even na half negen landde het toestel van de Zuid-Afrikaanse luchtvaartmaatschappij kilometers verderop, en twee kilometer hoger, in Johannesburg en werd de selectie naar hun hotel gebracht. Maar, in tegenstelling tot die ochtend én de voorspellingen, was er geen wolkje aan de lucht.

Het hotel is een niet alledaags onderkomen. In plaats van kamers naast elkaar in één gebouw, staan er allemaal huisjes op een groot complex, met een typisch Afrikaans interieur. Een soort bungalowpark eigenijk. Na een lichte maaltijd zocht ieder zijn eigen huisje op om te rusten voor de dag van morgen, waarop eerst 's ochtends getraind wordt en om 15.45 lokale tijd de wedstrijd op het programma staat.