Menu

Dagboek Zuid-Afrika (2): Warme douche

De middagtraining was een half uur later geprogrammeerd. Maar als dat voor eventuele koelte was gedaan, dan was het niet nodig want om vijf uur brandde de zon nog op ieders hoofd. Daniël de Ridder, John O'Brien, Tomás Galásek en Nicolae Mitea sloegen vanwege klachten het grootste gedeelte van de training over.

Het fijnste moment van de middag was tevens het moment dat er vijf Ajacieden stijf van de schrik aan de grond stonden genageld. Keeperstrainer Wil Coort was met zijn pupillen, Angelos Charisteas en Mauro Rosales op het andere veld aan het trainen toen spontaan de sproeiers aanschoten. De mannen stapten uit de nattigheid, maar toen het sproeien aanhield, besloten ze toch door te trainen. Het was best lekker zo'n douche in de hitte.

De overige Ajacieden hadden deze meevaller niet. De groep werd in tweeën gedeeld. De groep zonder hesje moest van achteruit zien op te bouwen, zodra geel de opbouw verstoorde moest er opnieuw worden begonnen. Ruud Krol doceerde ondertussen de verdedigers van geel, hoe de aanvallen van rood af te stoppen. Hans Vonk, keeper in het doel waar geel mocht scoren, had het tamelijk rustig tijdens deze oefening.

Een grote rondo besloot de middagsessie voor de meesten. Rafael van der Vaart en Wesly Sneijder oefenden echter op het nemen van vrije trappen, die door Julien Escudé, Angelos Charisteas, Zdenek Grygera en Yannis Anastasiou afgerond konden worden. Daarna deed dit groepje nog een klein wedstrijdje 'latje schieten', dat door Maarten Stekelenburg met één rake treffer werd gewonnen. Een penalty voor ieder besloot ook voor hen de tweede training.

De training op woensdagochtend zal niet op Ikamva zijn. De selectie gaat voor een clinic een township van de Zuid-Afrikaanse stad in. 's Avonds ontmoeten de beide Ajax-ploegen elkaar in het Newlands Stadion in Kaapstad voor de eerste wedstrijd van dit trainingskamp om de Total Ajax Cup.