Menu

Daily Mirror: "Cruijff kandidaat bij Chelsea"

De Daily Mirror berichtte woensdagochtend dat Johan Cruijff een van de voornaamste kandidaten is bij Chelsea om de recent ontslagen Vialli op te volgen. Volgens de Engelse tabloid zou Cruijff niet onwelwillend tegenover een terugkeer op het veld en in de dug-out zijn.

De laatste jaren is de naam van de voormalige nummer 14 met diverse clubs of landenteams in verband gebracht. Ajax en Barcelona zijn daarvan de bekendste. Maar ook was de roep om Cruijff te horen bij het Nederlands elftal en liet Kevin Keegan zijn naam vorig jaar februari vallen toen hem werd gevraagd wie er bondscoach van Engeland moest worden.

Cruijff stond in het seizoen 1985-1986 voor het eerst voor een spelersgroep. Bij Ajax behaalde hij dat seizoen de tweede plaats. Ook in het jaar erop was de tweede stek het hoogsthaalbare en Ajax stond ook op de tweede positie toen Cruijff in 1988 Ajax verruilde voor Barcelona. Bij de Spaanse stad bleef Cruijff tot het (voorlopige?) einde van zijn loopbaan in 1996.Vier keer werd hij met de talentenrijke ploeg kampioen van Spanje. Na 2936 dagen trainer te zijn geweest wordt hij in mei 1996 ontslagen.

Bezoek de website van Johan Cruijff

Bezoek de website van Chelsea