Menu
Daishwan Redan kampioen hooghouden

Daishwan Redan kampioen hooghouden

Net zo zeker als het vooraf was dat Ajax woensdagavond de landstitel zou pakken, was het ook dat Daishwan Redan de hooghoudbokaal zou winnen. De speler van Ajax E1 zette eerder dit seizoen het onwaarschijnlijke record van 2408 keer op zijn naam. Daar kon ook de laatste deelnemer van het seizoen niet aan tippen. Uit handen van Richard Witschge ontving hij de bokaal.

De laatste uitdager van het record van Redan was woensdagavond Tyro Nimmermeer. De rechtsbuiten van Ajax E2 hield de bal voorafgaand aan Ajax – VVV in zijn beste poging 99 keer hoog. Daardoor hoefde de top-3 na 17 afleveringen hooghouden zich geen zorgen meer te maken over hun eerste, tweede en derde plaats in de competitie voorafgaand aan iedere thuiswedstrijd. Naast winnaar Redan vielen ook Samir Ben Sallam (1391) en Victor van Montfort (697) als nummer 2 en 3 in de prijzen.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Gerard van Hees

Wie beter dan Richard Witschge kon de hooghoudbokaal uitreiken? Wie beter dan Richard Witschge kon de hooghoudbokaal uitreiken?
Van Montfort, Samir Ben Sallam en Daishwan Redan (vlnr) met hun prijzen. Van Montfort, Samir Ben Sallam en Daishwan Redan (vlnr) met hun prijzen.
Tyro Nimmermeer ondernam nog een dappere poging. Tyro Nimmermeer ondernam nog een dappere poging.
Hooghoudspecialisten onder elkaar. Hooghoudspecialisten onder elkaar.