Menu
Dak open, deuren dicht

Dak open, deuren dicht

Met het dak open en de deuren dicht werkte Ajax vrijdagochtend zijn laatste training af voor de ontmoeting met Willem II. De oefensessie was grotendeels besloten, het laatste half uur waren de media welkom in de Amsterdam ArenA. Zij zagen de laatste minuten van een onderling wedstrijdje en het repeteren van hoekschoppen.

Wesley Sneijder fungeerde daarbij als aangever, terwijl Markus Rosenberg, Zdenek Grygera, Nigel de Jong, Tomás Galásek, Ryan Babel en Hedwiges Maduro probeerden de bal in het doel te krijgen, dat beurtelings werd verdedigd door Hans Vonk en Bogdan Lobont. Sneijder - die woensdag nog in de basis startte van het Nederlands elftal in de wedstrijd tegen Andorra - krulde de bal zowel van de linker- als de rechterhoekvlag voor het doel.

Rond 12.00 uur zochten de meeste Ajacieden de kleedkamer op, zo niet Sneijder, Babel en Maduro, die nog minutenlang op het veld bleven. Sneijder leverde voorzetten af, Babel en Maduro probeerden ze te verwerken tot doelpunten. Het drietal nam het niet al te serieus op, zodat hun extra arbeid vooral uitdraaide op een training van de lachspieren.

Nadat Babel de bal weer eens van zijn voet had laten springen, kon Sneijder niet nalaten cynisch op te merken dat zijn ploeggenoot de bal 'heel mooi' had aangenomen. ,,Waar heb jij het over? Dat leek helemaal nergens op”, ging assistent-trainer Gerard van der Lem er quasi-serieus op in. Het weerwoord van Sneijder: ,,Je moet die jongen toch een beetje vertrouwen proberen te geven.”

Zaterdagavond in Tilburg zal blijken of de methode-Sneijder gewerkt heeft. Om 19.30 uur is de aftrap van Willem II - Ajax.