Menu
Daley Blind aast op zijn kans

Daley Blind aast op zijn kans

Voor Daley Blind is de voorbereiding op het nieuwe seizoen misschien wel zijn belangrijkste voorbereiding ooit. De 22-jarige verdediger ruikt na het vertrek van Jan Vertonghen zijn kans om centraal achterin een basisplaats af te dwingen. De jeugdinternational wil Frank de Boer er van overtuigen dat hij de geschikte kandidaat achterin is.

Met een volle emmer sop poetst Daley Blind deze vrijdagmiddag de auto van Heini Otto. Samen met onder meer aanvoerder Siem de Jong en trainer Frank de Boer betaalt hij de tol van een verloren weddenschap. Afgelopen seizoen deden clubman Otto en een selectiespeler wekelijks voorspellingen over het komende voetbalweekend op Ajax TV. De glazen bol van Otto bleek uiteindelijk een stuk helderder dan die van de spelers. En dus moet er geboend worden op de parkeerplaats van de Toekomst.

Een uur eerder was Blind een stuk serieuzer. Na afloop van de laatste training in aanloop naar de oefenwedstrijd met Celtic gaf de verdediger aan dat hij klaar is om het stokje van Jan Vertonghen over te nemen. Niet als aanvoerder, maar wel op zijn positie centraal achterin. ,,In het verleden - en ook tijdens deze voorbereiding - heb ik laten zien dat ik het kan. Ik ben klaar voor die plek. Het vertrek van Jan Vertonghen is een prikkel voor andere jongens. Het is nu aan mij om te bewijzen dat ik daar hoor te staan.”

Daley Blind was vrijdagmiddag druk in de weer met de auto van Heini Otto. Daley Blind was vrijdagmiddag druk in de weer met de auto van Heini Otto.

Ook voor het geval er alsnog een versterking komt voor de positie centraal achterin heeft Blind een scenario klaar. ,,Ook dan gaat de focus bij mij op die plek naast Toby Alderweireld in het hart van de verdediging. Maar ik weet dat ik ook als linksback uit de voeten kan. Eind vorig seizoen heb ik het goed gedaan op die positie. Eigenlijk is het heel simpel: ik wil gewoon zoveel mogelijk spelen, met een voorkeur voor centraal achterin. Ik zal altijd de concurrentie aan gaan om te laten zien dat ik moet spelen.”

Tegen Celtic krijgt Blind opnieuw de kans om De Boer te overtuigen van zijn waarde centraal achterin. De verdediger kijkt uit naar de eerste wedstrijd van het seizoen in de Amsterdam ArenA. ,,Het is altijd het leukste om voor eigen publiek te spelen. De ArenA is toch ‘je thuis’.”

Tekst: Ajax.nl
Foto boven: Ajax.nl/Louis van de Vuurst