Menu
Daley Blind geeft @ntwoord

Daley Blind geeft @ntwoord

Via een e-mail aan de website van Ajax konden supporters een vraag stellen aan Daley Blind. De 18-jarige middenvelder vertelt onder meer over zijn debuut, zijn ambities bij Ajax en hoe het is om de 'zoon van' te zijn.


Hoe is de overstap van Jong Ajax naar Ajax 1?
Wesley van der Meij, Rijnsburg

,,Dat is natuurlijk mooi om te beleven. Daar doe je het uiteindelijk ook allemaal voor. Nu speel ik bij de grote jongens mee en dat merk je meteen: alles gaat sneller. Het voetbal ligt echt op een hoger niveau, maar dat is logisch met al die internationals."
Kwam je debuut voor jou ook zo plotseling?
Annemiek de Vries, Leeuwarden

,,Het kwam in ieder geval sneller dan verwacht. Dat ik voor de wedstrijd bij FC Volendam bij de selectie werd gehaald was mooi en dan hoop je op een invalbeurt als Ajax ruim voorstaat. Als de trainer je vervolgens een halfuur laat spelen bij een 1-1-stand dan spreekt daar veel vertrouwen uit. Gelukkig ging het nog goed ook, want doordat ik druk zette kregen we een corner die uiteindelijk de winnende goal opleverde."
Hoe ziet jouw ideale loopbaan eruit?
Sander Vermeulen, 't Harde

,,Ik had voorafgaand aan dit seizoen mezelf het doel gesteld om een paar keer bij de selectie te zitten. Dat is gelukt, maar er komen is één, er blijven is een heel ander verhaal. Volgend seizoen of het jaar erna wil ik een vaste plek in de basis hebben en vervolgens flink wat seizoenen in Ajax 1 meedraaien. De nieuwe Mister Ajax worden lijkt me wel wat."
In welk opzicht vind je dat je het meest op je vader lijkt?
Willem Lijnders, Broekhuizenvorst

,,Qua voetbal denk ik dat we allebei het spelletje goed zien en kunnen lezen en we leven voor het voetbal. Hoewel mijn vader daar weer wat verder in gaat dan ik. Hij wil bijvoorbeeld echt al het voetbal op televisie zien, maar van mij hoeft dat niet zo. Op persoonlijk vlak denk ik dat ik meer op mijn moeder lijk dan op mijn vader."
Wat doe je het liefst in je vrije tijd, buiten het voetballen om?
Amarjeet Singh, Almere

,,Ik heb veel vrienden in Ajax A1, het team waar ik grotendeels de jeugdopleiding mee heb doorlopen. Met hen en vrienden van school ga ik zo nu en dan Amsterdam in om te stappen of we gaan naar de bioscoop. Dat soort dingetjes."
Heb jij de successen van je vader bewust meegekregen?
Ruud Hesen, Helmond

,,Op het moment dat Ajax in 1995 de Champions League won, was ik pas vijf jaar. Nee, destijds was al die aandacht voor mijn vader allemaal maar een beetje raar. Toen ik wat ouder was heb ik die videobanden helemaal grijs gedraaid. Niet persé omdat mijn vader in dat team speelde - natuurlijk ben ik trots dat hij dat bereikt heeft - maar het voetbal van dat elftal was fantastisch."
Kom je ook uit in de jeugdelftallen van Oranje?
Wim de Heus, Amsterdam

,,Zeker. Komende zomer speel ik waarschijnlijk met Oranje onder 19 het EK in Oekraïne. Daar kijk ik echt enorm naar uit. Het is altijd mooi om dat oranje shirt te dragen en voor de Nederlandse eer te strijden."
Wat kunnen we van jouw Ajax-lichting verwachten?
Peter Vergeer, Den Helder

,,Mijn lichting komt er aan. Zij vormen nu Ajax A1 en doen het onder trainer Frank de Boer goed in de competitie. Ook Danilo (de zoon van oud-Ajacied Wamberto, red.) en Daylon Claasen zijn van de “lichting 1990” en spelen al in Jong Ajax. Talent genoeg dus!"
Denk je dat jullie kans hebben om de UEFA Cup te winnen?
Frank Stellingwerff, Nijkerkerveen

,,Kwaliteit herbergt deze selectie genoeg. Tijdens de uitwedstrijd bij HSV maakten we ook het spel, terwijl zij toch één van de grote kanshebbers zijn voor het winnen van de UEFA Cup en tot dat moment het gehele seizoen thuis nog ongeslagen waren. Ik vind dat Ajax minimaal tot de volgende ronde moet komen in de UEFA Cup. En wie weet hoe het daarna verder gaat…"