Menu
Daley Blind neemt afscheid

Daley Blind neemt afscheid

Daley Blind was maandagochtend op de Toekomst om zijn persoonlijke spullen op te halen en om afscheid te nemen van zijn ploeggenoten en andere mensen bij de club. Ajax en Manchester United kwamen afgelopen weekend tot een akkoord over de overgang van de middenvelder.

Blind vertrok zaterdag naar Manchester, maar was maandag alweer in Nederland. Maandagavond ontvangt hij in Hilversum de Gouden Schoen (beste speler Eredivisie) en daarna sluit hij aan bij het Nederlands elftal. Blind is ‘supertrots’ op zijn overgang naar de Premier League, maar denkt Ajax wel te gaan missen. ,,Het voelt raar om afscheid te nemen. Het is toch de club waar je je hele leven hebt rondgelopen. Ik blijf ook altijd Ajacied.”

Terwijl Blind nog wat handen schudde langs de kant van het veld, waren zijn (voormalig) ploeggenoten bezig met de training. Deze verliep volgens het vaste ritueel: de basisspelers hielden het bij een hersteltraining, de overige Ajacieden kregen meer oefeningen voorgeschoteld. Kenny Tete (enkelblessure) werkte nog apart van de groep. Kenneth Vermeer was er ook niet: hij werd gepresenteerd bij zijn nieuwe club Feyenoord.

In verband met het interlandvoetbal wordt het de komende dagen rustig op het trainingsveld van Ajax. Dinsdag is de selectie vrij, woensdag en donderdag wordt er nog getraind met een uitgedunde groep, daarna volgt een vrij weekeinde. Ajax kan pas op 13 september de wrange smaak van twee nederlagen op rij wegspoelen. Die zaterdag neemt de landskampioen het in de ArenA op tegen Heracles Almelo.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Daley Blind bekijkt maandag de training van zijn voormalig ploeggenoten. Daley Blind bekijkt maandag de training van zijn voormalig ploeggenoten.
Voorlopig de laatste keer op het trainingsveld van Ajax. Voorlopig de laatste keer op het trainingsveld van Ajax.