Menu
Daley Blind verhuurd aan FC Groningen

Daley Blind verhuurd aan FC Groningen

Ajax en FC Groningen hebben overeenstemming bereikt over de verhuur van Daley Blind. De verhuur is per direct en loopt tot en met 30 juni 2010. De verdedigende middenvelder staat tot en met 30 juni 2013 onder contract bij Ajax.

,,Ik speel vanaf mijn zevende bij Ajax, dus ik ben een echte Ajacied’’, zegt Blind. ,,Daarom was ik nu liever basisspeler bij het eerste elftal van Ajax geweest. Helaas kiest de trainer voor andere spelers op de posities waar ik zou kunnen spelen. Ik kon me tot enkele maanden geleden niet voorstellen dat ik in Nederland ooit ergens anders zou spelen dan bij Ajax, maar deze stap is nu beter voor mijn ontwikkeling.”

De verhuurperiode is per direct en loopt tot en met 30 juni 2010. ,,FC Groningen is een goede club. Ze hebben een mooi stadion en een grote en trouwe groep supporters. Om te wonen lijkt me Groningen ook een leuke stad. Ik denk dat het een goede keuze is om me aan FC Groningen te laten verhuren. Het is nu aan mij om te laten zien dat ik het niveau van de Eredivisie aankan.”

Blind, geboren op 9 maart 1990 in Amsterdam, is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax. Hij maakte zijn debuut in de competitiewedstrijd op 7 december 2008, FC Volendam – Ajax (1-2). Hij speelde tot nu toe 5 competitiewedstrijden en 1 UEFA Cupwedstrijd in het eerste elftal van Ajax.


Foto: Ajax.nl
Tekst: Ajax.nl