Menu
'Dan mag je geen te grote mond hebben'

'Dan mag je geen te grote mond hebben'

Jong Ajax wist maandagmiddag niet te winnen van Jong PSV. Ondanks vele kansen werd het 3-1 voor de Eindhovenaren. Carel Eiting sprak van een zure nederlaag.

,,Ik denk dat het wel een onnodige nederlaag was. We hadden het betere van het spel en hebben bovendien de meeste kansen gehad. Maargoed: uiteindelijk verlies je met 3-1, dus mag je geen te grote mond hebben."

Halverwege nog vol vertrouwen
,,Er zaten in de beginfase wat meer slordigheden in ons spel dan normaal. Nog steeds was het goed genoeg om voldoende kansen te creƫeren en het initiatief te hebben. Dat maakt deze nederlaag wel zuur."

šŸ“ | #JongAjax onderuit bij Jong PSV: https://t.co/sKnizOWgvp #jpsjaj pic.twitter.com/gov9zJqTeH

— AFC Ajax (@AFCAjax) 17 april 2017

Ondanks de 2-1 ruststand was Eiting nog vol vertrouwen. Jong Ajax speelde de eerste twintig minuten na rust ook geweldig: ,,Tijdens de rust had iedereen het vertrouwen en de overtuiging dat we dit nog gingen omgooien. Het vertrouwen was er, maar hun keeper pakte een paar hele goede ballen. Zo was het uiteindelijk net niet vandaag."

Breekpunt
Eiting: ,,Voor mij was de 3-1 nog niet het breekpunt. We creƫerden genoeg kansen. Stel dat we 3-2 hadden gemaakt, dan waren we helemaal terug in de wedstrijd. Zij kregen nog een grote kans op de 4-1, maar we geloofden er nog volop in en dat hebben we tot de 90e minuut gedaan."

Door het gelijke spel van VVV-Venlo heeft Jong Ajax nog een theoretische kans op de titel, maar moet het bovendien nog alle zeilen bijzetten om de tweede plaats te behouden: ,,Wij willen natuurlijk elke wedstrijd winnen. Het zou leuk zijn als VVV nog geen kampioen is als wij daar over anderhalve week spelen. Dat kan dan een mooie wedstrijd worden. Maar als dat niet lukt, gaan we er uiteraard vol voor om die tweede plaats vast te houden."

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Foto: Pro Shots