Menu

Dani keert terug in Portugese selectie

Dani is teruggekeerd in de Portugese selectie. Bondscoach Humberto Coelho riep de middenvelder op voor de oefenwedstrijd woensdag tegen Belgie. Het is anderhalfjaar geleden (november 1998) dat Dani voor het laatst in aktie kwam voor Portugal.

Ook Nikos Machlas reist zondag na het duel tegen De Graafschap af naar zijn vaderland. De Griekse spits treedt woensdag aan.

Aron Winter is, zoals verwacht, door Rijkaard opgeroepen voor de oefenwedstrijd tegen Duitsland, volgende week woensdag in de Amsterdam ArenA. Daarmee blijft onze aanvoerder de enige Ajacied in de huidige selectie.

Opvallend is dat de bondscoach zes centrumspitsen selecteerde. Het is de eerste keer dat Roy Makaay van Deportivo la Coruna een uitnodiging ontving van Rijkaard. Marc Overmars ontbreekt. De Arsenal-aanvaller heeft last van zijn enkel. Het duel is uitverkocht.

Nieuwenburg, Knopper en De cler hebben dinsdag verplichtingen met het Olympisch elftal. Zij oefenen, toevalligerwijs, tegen De Graafschap op de Vijverberg. Chivu speelt met Jong Roemenie tegen Jong Duitsland.

Ook de Afrikaanse Ajacieden krijgen het druk. De Nigerianen Kanu en Ikedia vertegenwoordigen hun nationale selectie onder de 21. Evenals de Zuid-Afrikaan Moekona. Hij komt uit voor jong Bafana Bafana.

De complete lijst is als volgt:

Aron Winter
Nederland-Duitsland (vriendschappelijk)

John Nieuwenburg
De Graafschap-Jong Oranje (vriendschappelijk)

Tim de Cler
De Graafschap-Jong Oranje (vriendschappelijk)

Richard Knopper
De Graafschap-Jong Oranje (vriendschappelijk)

Nikos Machlas
Griekenland-Oostenrijk (vriendschappelijk)

Dani
België-Portugal (vriendschappelijk)

Cristian Chivu
Jong Duitsland-Jong Roemenië (vrienschappelijk)

Pius Ikedia
twee duels met Jong Nigeria (kwalificatie OS)

Christopher Kanu
twee duels met Jong Nigeria (kwalificatie OS)

Aaron Mokoena
twee duels met Jong Afrika (kwalificatie OS)