Menu

Daniel Cruz waarschijnlijk zes maanden uitgeschakeld

Daniel Cruz is op de training van donderdag 16 augustus ernstig geblesseerd geraakt. De Colombiaanse middenvelder kwam na een duel met verdediger Yakubu ongelukkig terecht en liep daarbij een breuk in zijn linkerenkel op. De 20-jarige Cruz zal in de loop van volgende week in het VU Ziekenhuis worden geopereerd. Verwacht wordt dat Cruz zes maanden is uitgeschakeld.

In eerste instantie ontstond er lichte paniek op het trainingsveld, maar nadat Hoofd Fysiotherapie Pim van Dord was toegesneld, bekoelden de spelers rondom Cruz. Van Dord wilde geen risico nemen en droeg hem naar de ingang van het trainingsveld. De enkel werd op deze manier niet meer belast. De vader van Cruz, die bij zijn zoon in Nederland op bezoek is, schoot zijn zoon te hulp en ontdeed hem van zijn voetbalschoen. Cruz zelf bleef op het trainingsveld rustig onder de kwetsuur.

De Colombiaanse middenvelder ontwikkelde zich tijdens de voorbereiding erg goed en begon tegen Celtic zelfs in de basis. Op 22 september maakte hij zijn debuut in de wedstrijd thuis tegen RBC. In deze wedstrijd, die Ajax met 2-0 won, speelde Cruz in de spits.