Menu

Daniël de Ridder debuteert met verlies bij Jong Oranje

Jong Oranje heeft de oefenwedstrijd tegen Engeland in Hull dinsdag met 3-2 verloren. Darren Bent maakte het winnende doelpunt drie minuten voor tijd. Bij rust was het 1-0. Voor Ajacied Daniël de Ridder was het zijn debuutwedstrijd in Jong Oranje. Hij speelde 80 minuten.

Het team van bondscoach Cor Pot kwam twee keer terug in de wedstrijd. Eerst maakte Volendammer Jack Tuyp in het begin van de tweede helft gelijk en een kwartier voor tijd deed Klaas-Jan Huntelaar, door AGOVV geleend van PSV, hetzelfde. De Engelsen waren op voorsprong gekomen door treffers van Dean Ashton en David Bentley.

De nederlaag was onverdiend. ,,Volkomen tegen de verhouding in'', reageerde Pot na afloop. ,,We hebben een hele goede wedstrijd gespeeld, met genoeg kansen. Maar ja, zij schopten die laatste er wel in. Dat overkomt Nederlandse teams wel vaker.''

Held van de avond werd Huntelaar met een fantastisch doelpunt. ,,Een omhaal in de kruising. Daarvoor kreeg hij een staande ovatie'', aldus Pot. Er zaten ruim 25.000 toeschouwers in het KC Stadium Hull.

Zij zagen Nederland sterk beginnen. Al na vijf minuten had de hardwerkende aanvoerder Robin van Persie de score kunnen openen op aangeven van zijn aanstaande ploeggenoot Romeo Castelen. De Feyenoorder schoot echter in het zijnet. In de tweede helft keerde hij uit voorzorg (lichte liesklachten) niet terug op het veld.

Daniël de Ridder speelde in het elftal van Pot als rechtshalf.

Opstelling Jong Oranje: Michel Vorm (FC Utrecht); Paul Verhaegh (AGOVV), Civard Sprockel (Excelsior), Michael Jansen (Vitesse), Frank van Mosselveld (Willem II); Nick Hofs (Vitesse), Daniël de Ridder (Ajax), Danny Mathijssen (Willem II); Klaas-Jan Huntelaar (AGOVV), Robin van Persie (Feyenoord), Romeo Castelen (ADO Den Haag).

Wissels: 46. Jack Tuyp (Volendam) voor Van Persie; 79. Raymond Fafiani (Vitesse) voor De Ridder.