Menu

Daniël de Ridder wint met Jong Oranje

Jong Oranje heeft in Macedonië het goede voorbeeld gegeven voor het grote Oranje. De thuisploeg kreeg een 2-0 nederlaag te slikken, dankzij twee treffers van Collins John. Daarmee staat Nederland tweede in de poule samen met Tsjechië, beide vier uit twee. Jong Roemenië voert de groep aan met zes uit drie.

De spits, vorige maand nog uitgenodigd door bondscoach Marco van Basten, scoorde in
de 21e en 57e minuut.

Jong Oranje hervat dinsdag de EK-kwalificatie met een thuiswedstrijd tegen Finland. Bondscoach Foppe de Haan kan op de Vijverberg in Doetinchem niet over Nicky Hofs beschikken. De middenvelder kreeg in de uitwedstrijd bij Macedonië een gele kaart
en is geschorst.

Jong Oranje kende weinig problemen met de leeftijdsgenoten van Macedonië. Aan de hand van Robin van Persie en Daniel de Ridder drongen de bezoekers de thuisploeg tot ver op de eigen helft terug.

John drukte het krachtsverschil in de 21e minuut uit in de openingstreffer.
Doelman Madzovski kreeg een schot van Van Persie niet onder controle en was kansloos na een schot van John. De spits van Fulham maakte in de 57e minuut op fraaie wijze de tweede treffer voor Jong Oranje. De ploeg van bondscoach De Haan speelde het eenzijdige duel rustig uit.

Jong Macedonië reageerde de teleurstelling over de nederlaag voornamelijk af op de ledematen van de spelers van Jong Oranje. Het leverde de thuisploeg nog vier gele kaarten op.

Jong Oranje: Waterman; Wolfgang, Kruiswijk, Mosselveld en Braafheid (75. Zomer); Hofs, Van Persie en Schaars; De Ridder (86. Korf), John en El Hamdaoui (75. Huntelaar).