Menu

Daniël de Ridder wint met Jong Oranje

Daniël de Ridder kwam dinsdagavond in Doetinchem in actie met Jong Oranje tegen de leeftijdgenoten uit Finland. Mede dankzij twee goede voorzetten van de Ajacied wisten de Nederlanders met 4-1 te winnen.

Na een klein half uur zette De Ridder vanaf de rechterkant goed voor op ploeggenoot Frank van Mosselveld, die inkopte en de Finse keeper kansloos liet. Mounir El Hamdaoui vergrootte de voorsprong voor rust voor de Nederlanders. Kuqi deed na de onderbreking iets terug voor de gasten. Het duel werd spannend, maar Klaas Jan Huntelaar stelde de overwinning voor Oranje veilig met een prachtig doelpunt. In de slotfase deed De Ridder weer van zich spreken door een penalty te veroorzaken. Robin van Persie bepaalde daardoor de eindstand op 4-1.

Groep 1: Jong Oranje - Jong Finland 4-1 (2-0). 28. Van Mosselveld 1-0, 31. El Hamdaoui 2-0, 53. Kuqi 2-1, 85. Huntelaar 3-1, 88. Van Persie 4-1. Scheidsrechter: Zografos (Gri). Toeschouwers: 5300.
Gele kaart: El Hamdaoui (Jong Oranje), Halsti (Jong Finland).

Jong Oranje: Waterman; Verhaegh, Kruiswijk, Van Mosselveld en Braafheid; Mathijssen (61. Haklander), Van Persie en Schaars; De Ridder, John (84. Jansen) en El Hamdaoui (61. Huntelaar).
Jong Finland: Maenpaa; Vellamo, Nyman, Halsti en Hauhia; Arkivuo (90. Isteri), Lampi (46. Lehtinen), Kujala en Scheweleff; Kuqi en Oravainen (69. Koskela).