Menu
Danilo Pereira: 'Ik moet met mijn hart spelen'

Danilo Pereira: 'Ik moet met mijn hart spelen'

Danilo Pereira (18) sleurt, lacht, en scoort. De Braziliaanse spits was ook zaterdag goed voor 2 doelpunten in het competitieduel met FC Utrecht O19: 3-3. Pereira combineert zijn Zuid-Amerikaanse temperament met een uitstekende techniek. ,,Ik moet met mijn hart spelen'', weet de Ajacied, die dit seizoen al 13 keer scoorde.

De nummer 9 van Ajax O19 voorspelde het zaterdag, voorafgaand aan het treffen met Utrecht al op de Instagram-stories van Ajax: ,,3 punten en 2 goals vandaag." Pereira kwam zijn belofte na, maar door een zeer controversiële tegentreffer in de 90e minuut verdween de belangrijke zege als sneeuw voor de zon.

'De bal was niet over de lijn'

,,De 3-3 was absoluut geen goal'', keek Pereira terug op de gelijkmaker. ,,De bal was niet eens over de lijn. De scheidsrechter liet het spel doorgaan, maar floot uiteindelijk toch voor een doelpunt. Daar was ik boos om, want we hebben 3 punten nodig in de strijd om de titel. Nu hoop ik dat PSV punten laat liggen."

Pereira ontpopte zich zaterdag tot een plaaggeest voor de verdediging van FC Utrecht.
Pereira ontpopte zich zaterdag tot een plaaggeest voor de verdediging van FC Utrecht.

'Met mijn hart spelen'
Pereira spreekt zoals hij speelt, met heel veel temperament: ,,De trainer zegt iedere bespreking dat ik met mijn hart moet voetballen. Daar ben ik het mee eens. Dan kan ik het team helpen, want als ik veel ren en vecht slaat dat over op de ploeg."

'God zei: Tranquillo, kalma... Daarna scoorde ik 2 keer'

,,Ik zei voor de wedstrijd al dat ik 2 keer zou scoren. Mijn 1e poging werd gepakt door de keeper en niet veel later eindigde mijn kopbal op de paal. Daar baalde ik van. In de 2e helft heeft God mij geholpen. Hij zei: je moet het rustig aan doen, tranquilo, kalma... Daarna scoorde ik 2 keer!"

'Ik kijk veel naar Suarez en Ronaldo'
,,Ik kijk veel naar video’s van Luis Suarez en Cristiano Ronaldo", vervolgt de Braziliaanse Ajacied. ,,Dan kijk ik naar hoe zij bewegen in het strafschopgebied. Daar kan ik van leren. Ik deed het na en het werkte. Mijn 1e doelpunt zat er goed in."

,,Mijn 2e treffer? Daar hadden Jasper ter Heide en ik het in de rust over gehad. Hij zei: ,,Bro, als ik met links voorzet, dan moet je naar de 1e paal, maar als ik naar mijn rechterbeen draai, loop je naar de 2e paal. Zijn voorzetten zijn goed. Toen hij met zijn rechter voorgaf wist ik genoeg... Golazo!"

Goooolaaazooooo!
Goooolaaazooooo!

'Oh my god!'
Wil Pereira nog iets kwijt over de gevoelstemperatuur van zaterdag? Het was op de Toekomst -15 graden Celsius. ,,Oh my god! Dit was niet normaal! Gekkenwerk.'' Hij haalt zijn telefoon uit zijn broekzak en toont de - veel aangenamere - temperatuur in Brazilië: ,,Daar is het 28 graden. Hier doen mijn vingers pijn, zelfs als ik handschoenen aan heb. Soms voel ik ze niet eens meer, haha!"

'Ik maak het allemaal voor het eerst mee'

Ondanks de kou genoot Pereira van de sneeuw tijdens de slotfase van Ajax O19 – Utrecht O19: ,,Zo mooi... Het is de 1e keer dat ik voetbal terwijl het sneeuwt. Ik weet nog goed dat ik dit seizoen voor het eerst sneeuw zag tijdens FC Twente – Ajax."

,,Neres gaf mij kaartjes voor de wedstrijd. In de ArenA zag ik zoveel sneeuwvlokken. Prachtig. Eenmaal thuis pakte ik de sneeuw op met mijn handen. Eerst vond ik het leuk, maar daarna deed het pijn. Ik wist niet dat sneeuw zo koud kan zijn. Ik maak het allemaal voor het eerst mee..."

���������� @davidneres @_daniloopereira_ ! Full story ➡️ Link in bio! ��

Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax) op

Lees ook: Neres & Danilo: 'Je moet blijven geloven in de droom'
Bekijk ook:
ZiggoCam - Danilo Pereira: 'Neres is als een broer voor mij'

Tekst: Ajax.nl/Sven Koeneman
Beeld: Pro Shots