Menu

'Dank je wel, Sinterklaas!'

De buitenlandse voetballers van Ajax krijgen Nederlandse les om de taal machtig te worden, maar ook om wat over de cultuur en de gewoonten van het Nederlandse volk te leren. Zo is het begin december tijd voor iets typisch Hollands: Sinterklaas.

Julien Escudé, Zdenek Grygera, Anthony Obodai en Nicolae Mitea kregen een aangepaste Nederlandse les voor hun kiezen. Onderwerp van de les: Sinterklaas. Leraar Leon had een aantal cadeautjes in het midden van de tafel gelegd en na een korte uitleg over wat de feestdag precies inhoudt, moesten oefeningen, ook aangepast, worden gemaakt.

'Piet is in het dak', is dat goed of fout? Of: 'Sint vaart op de boot'. Zodra een Ajacied een aantal vragen goed had beantwoord, mocht hij een van de cadeautjes van tafel pakken. Anthony Obodai mocht een chocoladeletter uitpakken, de letter A. Nicolae Mitea, eigenlijk voornaamgenoot van de oude bisschop, vond het allemaal erg leuk en begon hard te applaudiseren voor zijn teamgenoot.

Zdenek Grygera liet merken de traditie volledig onder de knie te hebben. Toen de Tsjech zijn letter mocht uitpakken, riep hij heel hard: ,,Dank je wel, Sinterklaas!''