Menu
Dankzij Anita en Boerrigter in Lyon

Dankzij Anita en Boerrigter in Lyon

Ajax wordt dinsdagavond in Lyon door zo’n 1.850 Ajax-supporters in de rug gesteund. Onder hen ook Erik (21) en Tom (19) Langerak uit Werkendam. Als winnaars van het online aandelenspel Mister Ajax maken ze deze dagen een unieke trip mee. ,,Zo dichtbij kom je normaalgesproken niet.”

De winnaar van Mister Ajax was maandagmiddag maar wat blij dat de koffers op de luchthaven van Lyon even op zich lieten wachten. Het gaf hem mooi een paar bonusminuten om met de spelers van Ajax op de foto te gaan. Samen met zijn broer ziet hij zijn kans schoon om zich met zijn helden te laten vereeuwigen. Want hoe vaak komt het immers voor dat je vrijwel ongestoord met de hele selectie op de foto kan? Bij de bagageband in Lyon dus. Inclusief een praatje met Miralem Sulejmani.

Erik (rechts op de foto) heeft zijn droomprijs te danken aan zijn voetbal- en aandelenkennis. Bij het online aandelenspel Mister Ajax zette hij in de maand oktober vooral in op Derk Boerrigter en Vurnon Anita. Beide spelers sleepten voor hem vervolgens de punten binnen. Met name de opmars van Boerrigter deed het puntenaantal stijgen. ,,Achteraf is het een goede keuze gebleken”, vertelt Erik, terwijl hij samen met een groep Ajax-fans de training bekijkt. ,,Prachtig om dit allemaal van zo dichtbij mee te maken. Normaal gesproken lukt dat natuurlijk niet. En dan moet het mooiste nog komen: de wedstrijd.”

Samen met de prijswinnaars van Radio Veronica behoren de gebroeders Langerak tot de geluksvogels in Lyon. ,,Dit is echt een unieke reis voor ons”, zegt ‘Mister Ajax’. ,,Als ik wel eens naar Ajax ga zijn het meestal de Europese wedstrijden. Maar dan wel altijd in Amsterdam. Dit is dus een heel nieuwe ervaring voor me.”

De geheugenkaart van zijn fotocamera is hem deze dagen veel waard. Naast een mooie foto met Sulejmani heeft hij de beide keepers van Ajax gestrikt om met zijn broer te poseren. Tom: ,,Ik ben zelf ook keeper, dus deze kans liet ik me niet ontnemen. Nu sta ik met allebei de keepers van Ajax op de foto.” Er rest Erik nog één uitdaging: met zijn favoriete Ajacied op de foto te gaan. ,,Eerst was dat Suarez, maar sinds hij weg is ben ik fan van Eriksen. Hopelijk lukt het om met hem nog even op de foto te gaan.” Wellicht dat de bagageband op Schiphol uitkomst biedt…

Volg Ajax in Lyon via Ajax.nl, Ajax TV en Twitter @AFCAjax

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst