Menu
Danny Blind benoemd tot RvC-lid

Danny Blind benoemd tot RvC-lid

Op sportcomplex de Toekomst heeft maandag de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) plaatsgevonden. Tijdens deze vergadering is Danny Blind benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van AFC Ajax NV.

Deze benoeming is geformaliseerd met ingang van 23 april 2018 en geldt voor een periode van ruim 3,5 jaar, dat wil zeggen tot aan de AVA in 2021.

Danny Blind werd 12 maart voorgedragen als opvolger van Theo van Duivenbode. De RvC van Ajax bestaat naast Blind, uit Leo van Wijk (voorzitter), Ernst Ligthart, Leen Meijaard en Peter Mensing.

'Spelers opleiden en aankopen via gedegen scouting'
Blind: ,,Het is goed om weer terug te zijn en op een heel betrokken wijze deel uit te maken van de club. Bovendien is het een mooie uitdaging. Ik hoop de RvC op voetbaltechnisch vlak goed te kunnen aanvullen in een toezichthoudende en adviserende rol. Over mijn exacte plannen kan ik nog niet veel kwijt, die bespreek ik eerst mijn collega RvC-leden. Maar ik heb een duidelijke eigen visie en die is vrij simpel: we leiden zelf spelers op en anders doen we aankopen via gedegen scouting. Als Ajax zijnde willen we het publiek vermaken en keiharde resultaten boeken.''

Lees ook: Danny Blind voorgedragen als commissaris

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé