Menu
Daphne Koster nieuwe manager vrouwenvoetbal Ajax

Daphne Koster nieuwe manager vrouwenvoetbal Ajax

Daphne Koster is per direct aangesteld als manager vrouwenvoetbal bij Ajax. Zij volgt in deze functie Marleen Molenaar op, van wie Ajax recent afscheid nam.

Koster (13 maart 1981) speelde de laatste 5 seizoenen voor de Ajax Vrouwen, ze sloot haar voetbalcarrière afgelopen seizoen af met het winnen van de dubbel. In totaal speelde ze 96 officiële wedstrijden voor de Ajax Vrouwen.

139 interlands en bondsridder
De voormalig verdediger debuteerde op 27 augustus 1997 in het Nederlands Vrouwenelftal. In totaal kwam ze tot 139 interlands. Van 2008 tot en met 2014 was ze tevens werkzaam bij de KNVB als talentcoördinator en promotor meisjes/vrouwenvoetbal. Daarnaast deed ze nog meer ervaring op naast het veld. Onder meer als bestuurslid van de stichting ‘Meer dan Voetbal’, ABN AMRO ambassadeur talentontwikkeling, lid Sportraad Amsterdam en tv-analist voor de NOS en FOX Sports. Op 24 oktober 2017 werd Koster door de KNVB benoemd tot bondsridder. Afgelopen zomer begon Koster, die in blije verwachting is van haar 2e kind, bij Ajax aan een traineeship.

Overmars: 'Koster ideale kandidaat'
Directeur spelersbeleid Marc Overmars: ,,Daphne Koster is wat ons betreft de ideale kandidaat om het vrouwenvoetbal van Ajax onder haar hoede te nemen. De sport is zich enorm aan het ontwikkelen en wij willen met Ajax natuurlijk meegroeien. Daphne gaat bij ons een belangrijke rol spelen om de Ajax Vrouwen naar een nog hoger niveau te krijgen.”

'Heel mooi dat Ajax mij deze kans biedt'
Koster: ,,Ik heb de afgelopen 5 jaar met veel plezier bij Ajax gespeeld en wilde graag verbonden blijven aan de club. Ajax heeft me afgelopen zomer de mogelijkheid gegeven op verschillende afdelingen mee te gaan lopen, het is voor mij heel mooi dat deze kans nu op mijn pad komt. Ook maatschappelijk gezien vind ik het mooi dat Ajax mij deze kans biedt. Dat zie je niet overal bij vrouwen die zwanger zijn. Het pleit voor de club."

Bekijk ook: Highlights Excelsior Barendrecht - Ajax Vrouwen

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Gerard van Hees