Menu
Dario Cvitanich geeft @ntwoord

Dario Cvitanich geeft @ntwoord

Via een e-mail aan de website van Ajax konden de supporters een vraag stellen aan Dario Cvitanich. De Argentijnse aanvaller vertelt onder meer over zijn overgang naar Ajax en zijn beslissing om een Kroatisch paspoort te nemen.

Op welke leeftijd ben je gaan voetballen en hoeveel keer per week was je met een bal aan het oefenen?
Kay de Kluis, Nijmegen


,,Ik ben begonnen toen ik zes jaar was, en ik was natuurlijk elke dag bezig met voetballen."

Wat was je eerste gedachte toen je hoorde dat Ajax interesse in je had?
Remco Biekens, Drunen


,,Mijn familie en ik waren heel blij, dit is een droom voor mij die uitgekomen is. Het was een prachtige mogelijkheid om naar een Europese topclub te gaan. Mijn zaakwaarnemer vertelde me dat Ajax interesse had. Ik was heel blij, maar ik zat in Argentinië nog midden in het seizoen en ik moest me natuurlijk op mijn club Banfield richten."

Was het moeilijk om Argentinië, het land waar je geboren en getogen bent, te verlaten voor het voor jou onbekende Nederland?
Gerben Burgmeijer, Dalfsen


,,Zeker. Ik ben in mijn eentje hierheen gekomen, en het was moeilijk om mijn vrienden en familie achter te laten. Gelukkig ben ik in een mooie stad terechtgekomen en heb ik hier leuke collega’s en een super technische staf."

Hoe groot is het verschil tussen de Argentijnse competitie en de Nederlandse?
Brian Middeljans, Julianadorp


,,Vrij groot. In Argentinië is het spel fysieker en spelen we met twee spitsen. Het spel in Nederland is aanvallender, sneller en meer gericht op balbezit. Ook qua publiek is er een verschil. Hier leven de fans ook mee, maar als je in Argentinië wint heb je een week rust, als je verliest heb je een zware week!"

Hoe bevalt het je in Nederland? Wat vind je van het weer, het eten en de mensen?
Maurice Heijkoop, Voorhout


,,Het bevalt me hier uitstekend! Amsterdam is rustig vergeleken bij Buenos Aires. Ik ben een paar keer de stad in geweest, maar ik vind het ook prettig om thuis te blijven. Het Nederlandse klimaat bevalt me wel en de mensen hier zijn vriendelijk en rustig. Het eten is prima. Eigenlijk mis ik alleen de mate, een Zuid-Amerikaans drankje, maar dat heb ik thuis, en van die grillrestaurants waar ze van die enorme stukken vlees roosteren."

Wat vind je het leukste/mooiste aan Ajax?
Stefan Essers, Katwijk


,,Het stadion, als het vol zit met onze supporters die zingen en het team steunen."

Waarom heb je besloten een Kroatisch paspoort te nemen?
Marco Stet, Heerhugowaard


,,In Argentinië is het vrij normaal om twee paspoorten te hebben, waarvan een van het land van je voorouders. Het maakt het gemakkelijker om naar Europa te gaan. We hebben ook gesproken over het feit dat ik voor het nationale elftal van Kroatië kan spelen, maar veel heb ik daar nog niet over gehoord. Het is wel een mogelijkheid voor de toekomst."

Waar speel je het liefst als je niet in de spits staat?
Tolek Groen, Lelystad


,,Het maakt me niet zoveel uit. Ik kan voorin overal spelen. Ik ben wel gewend aan een systeem met twee spitsen, maar ik pas me wel aan. Links of rechts maakt me niet uit, als ik maar doelpunten kan maken."

Wat zijn jouw persoonlijke verwachtingen voor dit seizoen en voor je team?
Michael van de Liefvoort, Den Bosch


,,We hebben een goede ploeg en de juiste spelers om kampioen te worden en de beker te winnen. Niet alleen hebben we goede voetballers, Ajax is het ook aan zijn stand verplicht om prijzen te winnen. In de UEFA Cup is het doel om zover mogelijk te komen, misschien kunnen we wel de finale halen. Voor mijzelf is het zaak om beetje bij beetje minuten te pakken, te wennen aan de omstandigheden en mijn teamgenoten en mijn steentje bij te dragen aan het bereiken van onze doelen."

Hoeveel paar voetbalschoenen verslijt je ongeveer per jaar?
Pim Westenberg, Diemen


,,Daar had ik eigenlijk nooit bij stilgestaan. Ik denk zo’n drie of vier paar per seizoen. Ik heb altijd hetzelfde model. Laats heb ik eens andere geprobeerd, maar ik ben gauw weer teruggegaan."

Wat vind je van de sfeer in de ArenA tijdens de wedstrijden?
Manon Otterloo, Arnhem


,,Heel leuk. Het publiek van Ajax lijkt een beetje op dat in Argentinië, met die trommels en dat zingen. Dat heb je nodig als je op het veld staat, het geeft je een extra duwtje in de rug om goed te spelen. Niets is zo fijn als voortdurend de steun van het publiek te voelen."

Hoe voelt het om niet altijd basisspeler te zijn bij Ajax?
Sidney Wijnbergen, Diemen


,,Ik blijf er rustig onder. Dit is een nieuwe club, een nieuwe ervaring voor mij. Wel is het nieuw voor me, want ik Argentinië speelde ik alles. Maar ik ben in een proces van aanpassen en dat moet ik eerst voltooien. Mijn zelfvertrouwen verlies ik niet, al is het voor je gevoel wel prettig om te spelen natuurlijk. We zijn aan het begin van het seizoen en het is nu nog een kwestie van opbouwen. In de minuten die ik mag spelen, moet ik zorgen dat ik er sta, dan komt het goed."