Menu
'Dat half uur voelde als 10 minuten'

'Dat half uur voelde als 10 minuten'

Een kwartier na rust was het zo ver. Leonardo keerde terug op het voetbalveld na negen maanden blessureleed. De Braziliaan speelde een half uur. ,,Maar ik dacht dat de scheidsrechter al na tien minuten affloot, zo snel ging de tijd."

Leonardo in extase nadat hij Ajax in de laatste minuut aan een voorsprong heeft geholpen.

Zenuwen kende hij niet toen hij na de rust van Jong FC Groningen - Jong Ajax mocht gaan warmlopen. ,,Nee hoor, ik vroeg me al een tijdje af wanneer ik er in zou komen. Na negen maanden was het eindelijk zover. Natuurlijk had ik ook vorige week wel willen spelen toen Jong Ajax tegen Jong Feyenoord moest, maar er stond wel veel druk op die wedstrijd. Nu heb ik nog een goede trainingsweek gehad. Ik dacht dat Jong Ajax vanavond ook thuis moest spelen. Toen ik hoorde dat het in Groningen was dacht ik wel 'oh, shit.' Maar ik ben heel blij dat ik weer heb gespeeld!"

Leonardo kwam na een uur binnen de lijnen. ,,Je zag dat hij in het begin nog wat voorzichtig was", had trainer Aron Winter geconstateerd. ,,Maar het ging steeds beter. Ik vind het zo fijn voor hem dat hij heeft gespeeld. Leonardo keek hier lange tijd naar uit en vandaag was het moment. Het is belangrijk dat hij heel de wedstrijd is uitgekomen. Ik ben hartstikke blij voor hem."

Dat is Leonardo zelf ook. Ook al miste hij een strafschop. ,,Ik wilde zo graag, dat ik de bal van het sportpark schoot. Natuurlijk had ik moeten scoren, maar gelukkig stond het al 0-2. Misschien was ik wel beter geconcentreerd geweest als het 0-0 had gestaan. Ik weet zeker dat die bal er dan wel was ingegaan. Ik ben tevreden over hoe het ging. Hoewel, je mag natuurlijk nooit tevreden zijn. Maar het ging gewoon lekker. Sommige dingen gingen automatisch. Gelukkig ben ik in die negen maanden het gevoel niet kwijtgeraakt. Dat komt ook door de goede begeleiding die ik bij Ajax heb gehad. Toen de scheidsrechter voor het einde floot, zei ik tegen de scheidsrechter 'dat kan niet'. Dat half uur voelde als tien minuten! Het ging zo snel, zo lekker."

De humor is Leonardo niet kwijtgeraakt in de blessureperiode. Op de vraag wat de volgende stap is, antwoordt de opgeluchte Braziliaan hard lachend. ,,Zondag in de basis!", om realistisch te vervolgen. ,,Nee, ik moet eerst speelminuten maken." Aron Winter kon eveneens nog geen indicatie geven van het vervolg. ,,We bekijken dat per dag. Dus eerst even afwachten hoe het morgen met hem gaat."