Menu

David Endt presenteert het jaarboek 2003-2004

,,Natuurlijk hopen we dat we volgend jaar opnieuw de Schaal op de voorkant van het Ajax-jaarboek mogen zetten", liet David Endt de spelers van Ajax woensdagmiddag weten bij de presentatie van het jaarboek 2003-2004.

Met trots presenteerde de teammanager van Ajax het collectors-item. Trots mag hij ook zeker zijn, want het boek over het seizoen 2003-2004 is alweer de twaalfde op rij. ,,Uitgever Peter Smulders en ik hebben afgesproken toen we begonnen dat we ook in slechte tijden door zouden gaan. Die tijden zijn er geweest en dat betekende ook dat de oplagecijfers niet hoog waren. We hebben offers moeten brengen. Als je nu in de boekenkast kijkt, zie je wel een aardig rijtje rode ruggen."

Welke wedstrijd het leukste verhaal opleverde, kan Endt niet op die manier zeggen. ,,Elk duel heeft zijn eigen fascinatie", vindt de meest gelezen teammanager van Nederland. ,,Soms gebeurden er dingen die je niet verwachtte, waardoor je meer kan schrijven over een wedstrijd dan gedacht. Ook zijn dit seizoen dingen gebeurd waardoor de wedstrijd zelf onderbelicht is. Denk bijvoorbeeld aan de gebeurtenissen rond Jong Ajax - Jong Feyenoord. Of de busbrand voor de uitwedstrijd tegen FC Groningen. ,,Je kan niet om die gebeurtenissen heen. De charme is dat ik er zo dichtbij ben. Ik kan de werkelijke emoties weergeven."

,,Het leukste van het maken van het jaarboek vind ik de portretten. Dat is behalve leuk ook spannend. Want je geeft wel je mening over een speler met wie je een vertrouwensrelatie heb. In die profielen kan ik ook begrip opbrengen voor een situatie waarin de speler tijdens het seizoen zat. Die situatie is voor de buitenwereld niet zichtbaar, maar voor mij wel."

Mede daardoor is het Ajax jaarboek 2003-2004 weer een uniek document. Het boek is verkrijgbaar in de officiële Ajax Fanshop of online te bestellen via onderstaande link.

Bestel Ajax Jaarboek