Menu

David Mendes da Silva moet geduld opbrengen

We hebben hem al een paar dagen niet meer gezien op het trainingsveld, David Mendes da Silva. De huurling van Sparta had in deze week een begin willen maken om te laten zien dat hij Ajax-waardig is. Maar daar komt door een enkelblessure weinig van terecht. ,,Ik doe niet zoveel meer en voel me rot, maar toch wil ik niet voortijdig naar huis. Het is prettig om hier te zitten."

Op de laatste training in Amsterdam draaide Mendes da Silva weg van zijn tegenstander en voelde direct zijn enkel steken. Een peesirritatie was het gevolg. ,,Ik leek op de goede weg hier op het trainingsveld, maar ik kreeg toch een reactie. Daarom doe ik nu niet veel meer dan een beetje fietsen in de sportruimte van het hotel en wat buiten lopen. Ik ontbijt uiteraard wel met de groep en daarna ga ik voor mezelf binnen aan de slag. Jari is daar ook, dus helemaal alleen ben ik niet. Af en toen praten we even. De dingen die ik kan doen, zoals fietsen en buikspieroefeningen, doe ik uiteraard.”

De eerste dagen liep Mendes da Silva langs het veld of zat hij op het bankje toe te kijken hoe zijn ploeggenoten werkten. ,,En het is toch vervelend als je ze ziet trainen. Want dat wil ik ook. Ik ben gretig, wil me bewijzen. Maar ik moet ook verstandig zijn. Vorig jaar ben ik aan mijn andere enkel, de linker, geblesseerd geweest. Dat duurde twee maanden. Deze keer zal het niet zo lang duren. Het is een kwestie van goed behandelen en mijn rust pakken. Maar dat is moeilijk.”

Ondanks het feit dat hij niet met de groep meetraint, heeft de jonge Spartaan wel een indruk gekregen van de spelersgroep waarin hij is beland. ,,Ik voel me goed thuis. Het is een leuke groep. Dat uit zich overal in, op het veld, buiten het veld, tijdens het eten. Dat had ik ook verwacht toen ik hier kwam. Ik kende al een paar jongens van het nationale team: Rafael, Andy, Stefano en Nigel. Ik ben goed opgevangen. Ook door de technische en medische staf. Al heb ik die laatste veel te vroeg leren kennen.”

Hoewel hij niet aan spelen toe zal komen, is het trainingskamp voor hem wel van waarde geweest. ,,Ik kom voor een halfjaar naar Ajax. Dan is het goed dat ik er nu bij ben om die jongens beter te leren kennen. Het was de bedoeling dat ik snel zou herstellen, maar ook de wedstrijd van vrijdag komt nog te vroeg. Ik kijk niet te ver vooruit. Ik leef van dag tot dag, wil fit worden en stap voor stap werken aan een terugkeer. Dan zal ik wel mijn wedstrijdjes bij het tweede moeten pakken. Natuurlijk ga ik voor het eerste, maar door dit tegenvallertje met de enkel moet ik opnieuw beginnen.”