Menu
Davids bij uitreiking Jeugd sportfonds

Davids bij uitreiking Jeugd sportfonds

Woensdag 19 januari organiseerde het Jeugdsportfonds in samenwerking met een vijftal studenten Sportmarketing van de HES/HVA een voetbaltoernooi bij de nieuwe voetbalvereniging Zuidoost United. Met het toernooi werd ook geld ingezameld voor het Jeugdsportfonds. Het Jeugdsportfonds zet zich in voor kinderen met ouders, die het zich niet kunnen veroorloven om hun kind te laten sporten. Hier is veel geld voor nodig.

Aan het toernooi deden circa 100 basisschoolkinderen uit Amsterdam Zuidoost mee. Een groot deel van de kinderen heeft zelf ook actief meegedaan in het zoeken van sponsoren. Dit zorgde ervoor dat het Jeugdsportfonds ruim 1100 euro heeft gekregen namens de kinderen! In de middag streden de kinderen tijdens een voetbaltoernooi om diverse mooie prijzen. De Ajax Foundation zorgde voor een hele mooie verzameling prijzen. De kinderen spanden zich daarvoor natuurlijk extra in.

Na het toernooi kwam voor de kinderen het mooiste moment: de prijsuitreiking. Uit handen van niemand minder dan oud-Ajacied Edgar Davids ontvingen diverse teams en kinderen hun fantastische prijzen. Tien kinderen mogen een wedstrijd van Ajax bijwonen, terwijl tien andere kinderen een mooie Ajax-bal mee naar huis kregen. Weer tien andere kinderen kunnen in hun gewonnen boek alles lezen over Ajax. De hoofdprijs was natuurlijk het gesigneerde Ajax shirt. Dit shirt ging naar een kind dat in haar eentje ruim 120 euro wist op te halen. Ze was, vanzelfsprekend, dolblij met het gewonnen shirt. Naast deze mooie prijzen kregen alle kinderen elftalkaarten en konden zij met Edgar Davids op de foto.

Bij deze willen wij de Ajax Foundation bedanken voor al haar inzet. Zonder de inzet van de Ajax Foundation hadden wij nooit tot het resultaat kunnen komen zoals wij die nu kennen. Als Ajacieden doet dit ons erg goed! Enorm bedankt, namens ons en het Jeugdsportfonds.

Tekst: Ajax Foundation/ Jeugdsportfonds
Foto's: Ajax Foundation/ Jeugdsportfonds

Edgar Davids reikt een deelnemer een Ajax-bal uit. Edgar Davids reikt een deelnemer een Ajax-bal uit.