Menu

Davids vecht voorlopige schorsing aan

Edgar Davids is donderdag door de tuchtcommissie van de Italiaanse voetbalbond voorlopig geschorst. De internationaal reageerde positief op een dopingcontrole in maart. De contra-expertise viel ook positief uit voor de middenvelder van Juventus. In de Italiaanse competitie resteren nog vier wedstrijden. Davids gaat de voorlopige schorsing aanvechten.

Edgar Davids is donderdag door de tuchtcommissie van de Italiaanse voetbalbond voorlopig geschorst. De internationaal reageerde positief op een dopingcontrole in maart. De contra-expertise viel ook positief uit voor de middenvelder van Juventus. In de Italiaanse competitie resteren nog vier wedstrijden.

Davids zal binnen drie weken door de tuchtcommissie gehoord worden. Hij zal bij die gelegenheid vergezeld worden door zijn advocaten. Na de zitting zal de tuchtcommissie uitspraak doen. Indien de Italiaanse tuchtcommissie de lijn Couto doortrekt, moet de 28-jarige speler rekening houden met een wereldwijde schorsing van zestien maanden. Daardoor zal hij eventueel niet in aanmerking komen voor het WK van 2002 in Zuid-Korea en Japan.

Net als bij Couto werd bij Davids nandrolon gevonden in de urine, na de wedstrijd Udinese - Juventus. De speler verklaarde onschuldig te zijn. Bij de contra-expertise bleek de concentratie nandrolon, een lichaamseigen stof, 2,7 nanogram per milliliter te zijn. Dat was 0,7 boven de grens van 2 nanogram die in de voetbalwereld wordt gehanteerd. In de wielersport ligt die grens overigens op 5 nanogram.

Edgar Davids gaat zijn voorlopige schorsing aanvechten. Raadsman Emile Vrijman van de middenvelder van Juventus zegt dat het Italiaans Olympisch Comite CONI onvoldoende bewijs heeft om aan te tonen dat de vice-aanvoerder van Oranje het spierversterkende middel nandrolon heeft gebruikt.