Menu
Davids was uitblinker tegen Heerenveen

Davids was uitblinker tegen Heerenveen

Ajax moet dit weekend met minstens twee doelpunten verschil winnen van Heerenveen om de volgende ronde van de play-offs te bereiken. Op 25 februari 1996 slaagden de Amsterdammers glansrijk in die opdracht: Ajax boekte een 6-2 overwinning.

De februarimaand was nat en koud in 1996. Door een lange reeks afgelastingen stond de ploeg van trainer Louis van Gaal al dik een maand stil in de PTT Telecompetitie. Die lange, wedstrijdloze periode was de Ajacieden tegen sc Heerenveen niet aan te zien. Het eerste competitieduel in 1996 voor eigen publiek bracht direct het beste in de Ajacieden naar boven.

Edgar Davids was op 25 februari 1996 nauwelijks te stoppen door spelers van sc Heerenveen. Edgar Davids was op 25 februari 1996 nauwelijks te stoppen door spelers van sc Heerenveen.

Edgar Davids, een dag eerder nog met de schrik vrijgekomen tijdens een auto-ongeluk, speelde een glansrol in de Amsterdamse formatie. De middenvelder was niet te stoppen door de mannen van trainer Foppe de Haan en zijn assistent Gertjan Verbeek. Ajax nam binnen 23 minuten een 2-0 voorsprong. Patrick Kluivert en Ronald de Boer (uit een penalty, na een overtreding op Davids) verzorgden de doelpunten.

In de 26 minuten na rust bouwden de Amsterdammers hun voorsprong moeiteloos uit naar 6-0. Kluivert nam opnieuw een treffer voor zijn rekening. Peter Hoekstra, Nwankwo Kanu en Danny Blind schaarden zich bij de Ajax-spits. In de slotfase slaagde alleen invaller Romeo Wouden er nog in Ajax-doelman Edwin van der Sar te verslaan. De aanvaller bepaalde de ‘tennisuitslag’ die zondagmiddag op 6-2.

Omdat Feyenoord dezelfde dag van PSV won (2-0), sloegen de Ajacieden een onvervalste dubbelslag. De koploper uit Amsterdam nam twee punten afstand van de naaste concurrent uit Eindhoven. Twee maanden na de zege op Heerenveen stelde Ajax zijn 26ste landstitel veilig. Een 5-1 overwinning in de Meer (dat seizoen voor het laatst een thuis voor Ajacieden) op Willem II volstond. Het voetbaljaar 1995-1996 werd uiteindelijk afgesloten met een verloren Champions Leaguefinale tegen Juventus. Ondanks die teleurstelling mocht het seizoen buitengewoon geslaagd worden genoemd. Wat heet! Ajax besloot het seizoen als landskampioen, houder van de Europese en de Nederlandse Super Cup plus de Wereldbeker.

Opstelling Ajax, op 25 februari 1996 in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen (PTT Telecompetitie):

Van der Sar; Silooy, Blind (61. Scholten), F. de boer, Bogarde; R. de Boer, Kanu, Davids (61. Wooter); Finidi, Kluivert en Hoekstra (77. Van den Bergh).

Scheidsrechter: René Temmink. Toeschouwers: 19.123.

Scoreverloop: 20. Kluivert 1-0, 23. R. de Boer 2-0 (pen.), 46. Hoekstra 3-0, 54. Kanu 4-0, 55. Blind 5-0, 71. Kluivert 6-0, 84. Wouden 6-1, 87. Wouden 6-2.

Ajax en Heerenveen beginnen zondag in de ArenA om 14.30 uur. Inzet van het duel is een plaats in de finale van de play-offs.
Er zijn nog kaarten voor deze wedstrijd verkrijgbaar. Lees hier alles over de voorverkoop.

Kom naar de Amsterdam ArenA en juich Ajax naar de tweede ronde! Kaarten voor deze wedstrijd zijn verkrijgbaar vanaf € 16,50 bij verkooppunten van TicketBox. Bel voor een verkooppunt bij jou in de buurt 0900 – 9393 (45 ct p/m) of kijk op www.ticketbox.nl. Zondag voor de wedstrijd vindt er stadionverkoop plaats. Vanaf 12.30 uur zijn de stadionkassa's geopend. Voor deze wedstrijd geldt een vrije verkoop, je hebt dus geen club card nodig.