Menu
Davy Klaassen neemt afscheid bij Ajax - Vitesse

Davy Klaassen neemt afscheid bij Ajax - Vitesse

Tijdens Ajax – Vitesse op zondag 24 september neemt Ajax afscheid van voormalig aanvoerder Davy Klaassen. De huidige speler van Everton is deze middag met zijn familie en vrienden eregast bij Ajax. De club zal hem in de rust op het veld bedanken voor zijn grote verdiensten voor de club.

Ajax maakte op 15 juni bekend dat er een overeenkomst was met Everton over de transfer van Klaassen naar de Engelse club. Klaassen speelde dertien jaar bij Ajax en maakte op 22 november 2011 zijn debuut voor Ajax in de UEFA Champions League-wedstrijd Olympique Lyon – Ajax (0-0). Hij speelde in totaal 181 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax, scoorde daarin 55 doelpunten en werd in 2012, 2013 en 2014 landskampioen met de club. Bovendien won hij in 2013 de Johan Cruijff Schaal en werd hij in 2016 verkozen tot Voetballer van het Jaar.

Als klein jongetje al fan, op m'n 11e naar de jeugdopleiding en vanaf m'n 18e mocht ik in het eerste voetballen. Zoveel meegemaakt en geleerd, dat zal ik nooit vergeten. Met pijn in mijn hart neem ik nu afscheid als speler, maar de supporter in mij zal altijd blijven. Ik wil alle medespelers, staf, medewerkers van Ajax en de supporters bedanken voor deze geweldige tijd!❤️ #AjaxBedankt

Een bericht gedeeld door Davy Klaassen (@davyklaassen) op

Voor het duel met Vitesse zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Klik hier voor de laatste kaarten.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst