Menu
Davy Klaassen neemt voorsprong

Davy Klaassen neemt voorsprong

De Ajacieden stonden dinsdag weer voor het eerst op het trainingsveld. Althans, voor een groot gedeelte van hen was het de eerste training. Echter niet voor iedereen. Want een groep van een man of tien is al een week, buiten het oog van de buitenstaanders, aan het werk. Onder hen Davy Klaassen, die wegens een liesblessure lang uit de roulatie is geweest.

De blonde middenvelder stapt na de gevarieerde training van dinsdag monter op zijn gesprekspartner af. Van zijn gezicht spatte tijdens de oefensessie de wilskracht en bewijsdrang af. Logisch dat vooral hij kriebels heeft voor de start van een nieuwe voetbaljaargang. ,,Ik had al een tijdje die kriebels weer. Maar deze dinsdag, als de echte groepstrainingen weer beginnen, is het gevoel extra lekker. Nu doe ik weer helemaal mee."

Op een veld dat de vergelijking met een biljartlaken uitstekend kan doorstaan, is nergens aan af te lezen dat de 20-jarige Ajacied ook maar ergens moeite mee heeft. Dat heeft een oorzaak, bekent Klaassen na afloop. ,,Ik ben al een week in training. We zijn vorige week met de conditietrainer en een groep van ongeveer tien jongens als begonnen. Ook Dennis Bergkamp heeft ons al voetbaltraining gegeven. We bouwden het een beetje op om alvast een voorsprongetje te hebben voor vandaag. Omdat ik er zolang ben uitgeweest. Of ik daar iets van merk? Nou, zo'n eerste training is best zwaar", verzucht hij met een grote grijns omdat het eigenlijk heerlijk is moe te zijn zonder dat je last hebt van pijntjes. ,,Het was ook best warm. Je voelt je benen tijdens het partijtje, maar daar heb ik nu gelukkig al geen last meer van. Angst voor mijn lies heb ik ook niet meer sinds ik begin juni met de A1 op het Terborg-toernooi speelde."

Davy Klaassen heeft al een week trainingsarbeid in de benen. Davy Klaassen heeft al een week trainingsarbeid in de benen.

Die wedstrijd met de A1 speelde Klaassen 25 minuten mee. ,,Dat was alleen om te kijken of ik geen last zou krijgen. Voetballend ging dat niet denderend, maar daar ging het niet om. Ik kreeg gelukkig geen last. Na die wedstrijd hebben we nog even doorgetraind en daarna ben ik twee weken op vakantie geweest. Nu zijn we weer een week bezig."

Klaassen volgt vanaf nu hetzelfde schema als de andere spelers. Hij wordt niet meer als geblesseerd gezien of als iemand met wie op fysiek gebied rekening moet worden gehouden. ,,Maar er moet nog veel gebeuren. Ik moet ritme en conditie opdoen, weer helemaal wedstrijdfit worden. Dan hoop ik dat ik weer helemaal de ouwe word."

Aanstaande zaterdag speelt Ajax bij Putten de eerste oefenwedstrijd van het seizoen. Los van of De Boer hem opstelt, zou Davy Klaassen kĂșnnen spelen? ,,Dat denk ik wel", zegt hij gretig. ,,Die 25 minuten op Terborg lieten me zien dat het kan. Ik denk dat alle spelers een helft zullen spelen. We kijken wel hoe het gaat. Maar in principe ben ik evenver als iedereen. Nu kijk ik training voor training hoe ik ervoor sta. En als het goed is, gaat het elke keer een stukje beter."

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst