Menu
Davy Klaassen ontvangt eerste Jaarboek

Davy Klaassen ontvangt eerste Jaarboek

Davy Klaassen ontving op Ajax' sportcomplex de Toekomst het eerste exemplaar van het Officiële Ajax Jaarboek 2014-2015. De uitgebreide terugblik op het afgelopen seizoen is nu onder meer verkrijgbaar in de webshop van Ajax.

Was het zuiver toeval of een logisch gevolg? Als Klaassen zijn Jaarboek in ontvangst heeft genomen, ziet de captain zichzelf op de eerste de beste pagina terug. Bladzijdes 6 en 7 van het 168 pagina's tellende boek staan in het teken van de zes shirts waarin de Ajacieden zich hulden in 2014-2015. Onder dat zestal ook het ABN AMRO-tenue waarin de jeugd- en amateurspelers plus de Ajax Vrouwen sinds januari hun wedstrijden spelen. Gehuld in een dan nagelnieuw Ajax-shirt, met Ziggo op de borst, staat de gefotografeerde Klaassen centraal op de twee pagina's op het punt om uit te halen. Iets later pas herkent Klaassen zichzelf op de cover van het Ajax Jaarboek, waarop ook zijn collega-Ajacieden Jairo Riedewald, (inmiddels ex-Ajacied) Ricardo Kishna en Lasse Schöne figureren.

Davy Klaassen bladert door het nieuwe jaarboek.
Davy Klaassen bladert door het nieuwe jaarboek.

Elk seizoen ontvangt een hoofdrolspeler uit het afgesloten seizoen het eerste officiële exemplaar van het Ajax Jaarboek. Eerder nam Fank de Boer een gebundelde terugblik - het seizoen in woord en beeld - in ontvangst. Afgelopen seizoen ontving de complete staf van de A-selectie de eerste boeken 'vers van de pers'. Enkele jaren terug ontvingen onder meer ook Christian Eriksen en Jan Vertonghen een Jaarboek.

Ervaren man
Klaassen is niet alleen op het veld, maar ook wat betreft de Jaarboeken van Ajax een ervaren man. De middenvelder debuteerde op 22 november 2011 in de Champions League-uitwedstrijd tegen Olympique Lyon (0-0). Klaassen speelt inmiddels een (hoofd)rol in vier Ajax Jaarboeken. Of eigenlijk: minimaal vier Ajax Jaarboeken. Want ook als A-junior dook Klaassen al eens op in de seizoensterugblik. Naast het reilen en zeilen van de A-selectie is het Officiële Ajax Jaarboek 2014-2015 óók een terugblik op het seizoen van Ajax A1, Jong Ajax en de Ajax Vrouwen.

Ajax boekstaaft elk seizoen sinds 1992-1993 in een Jaarboek. Het Officiële Ajax Jaarboek 2014-2015 is deel 23 in een unieke reeks.

Het Officiële Ajax jaarboek 2014-2015
Auteurs: Ronald Jonges, Gerben Oostdam, Evert Vermeer
ISBN: 9789491555190
Prijs: € 17,50


Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Koop hier het Officiële Ajax Jaarboek 2014-2015

Lees hier meer over Kick Uitgevers