Menu
'Day after' na zege op PEC extra zoet

'Day after' na zege op PEC extra zoet

De spelers van de kersverse koploper in de Eredivisie liepen maandag de wedstrijd tegen PEC Zwolle (3-0) uit de benen. Op de Toekomst trainden de meeste Ajacieden binnen. Derk Boerrigter, Thulani Serero en Danny Hoesen – zondag allen invallers tegen PEC - behoorden tot de ‘meetrainers’ met Jong Ajax. De vijf deelnemers aan het traditionele voet- en kopvolleyspel trokken echter vooral de aandacht.

Daley Blind, Toby Alderweireld en Lasse Schöne bonden de strijd aan met Christian Eriksen en Niklas Moisander. De op het oog ongelijke strijd, twee tegen drie Ajacieden, werd verdiend gewonnen door het duoteam. Eriksen en Moisander lieten zich breeduit lachend feliciteren door het trio tegenstanders. De verliezers keerden mokkend terug richting kleedkamers. Conditie- en hersteltrainer Björn Rekelhof fungeerde bij uitzondering als scheidsrechter bij de fanatieke, maar fair gespeelde sets.

Na de nederlaag van PSV bij sc Heerenveen op zaterdagavond deden de Ajacieden zondag precies wat van ze werd gevraagd. PEC Zwolle werd in een koude maar sfeervolle Amsterdam ArenA verslagen. Acht wedstrijden voordat de finish van het seizoen is bereikt, koestert koploper Ajax een punt voorsprong op PSV en Feyenoord. De seizoensontknoping wordt opnieuw bloedstollend spannend. ,,Iedereen heeft het op een dag als deze, na een overwinning, naar zijn zin’’, vertelde Eriksen na de maandagtraining tegen Ajax TV.

Kopgeweld op het voet- en kopvolleyveldje van de Toekomst. Kopgeweld op het voet- en kopvolleyveldje van de Toekomst.

,,Er wachten nog acht finales’’, wendde Eriksen de blik gretig vooruit. ,,We staan er goed voor en moeten de koppositie vasthouden.’’ De Deense Ajacied scoorde zelf niet tegen de Zwollenaren, maar had wel een groot aandeel in de 3-0 van Boerrigter. Sterker: Eriksen bereidde hoogstpersoonlijk voor, maar gunde zijn ploeggenoot de eer van het scoren. ,,Natuurlijk gun ik het iemand anders om een doelpunt te maken.’’ Zijn zege in het kop- en voetvolleyspel was voor de Deen een extra winstpunt. Deze maandag smaakte daardoor voor Eriksen extra zoet.

Voor de geblesseerden Isaac Cuenca en Mitchell Dijks stond de maandag vooral in het teken van revalideren. De Ajacieden werkten individueel met de fysio’s Frank van Deursen en Pim van Dord. Naast de invallers uit de gewonnen thuiswedstrijd tegen PEC trainden ook Joël Veltman en Stefano Denswil (bankzitters tegen PEC) mee met Jong Ajax. Jong Ajax-trainer Gery Vink en zijn assistent-trainer John Bosman schotelden hun groep vooral een tactische training voor.

De Beloften konden maandag uitgebreid trainen omdat de competitiewedstrijd tegen Jong Heracles Almelo op dinsdag wordt gespeeld. Uiteraard speelde oud-international Bosman de mini-trainingspartij ‘gewoon’ mee. Joeri de Kamps zette afgelopen week zijn handtekening onder een vernieuwd Ajax-contract. De middenvelder van Jong Ajax besloot onlangs een lange periode van blessureleed en trainde maandag op volle kracht met de groep mee.

Houd Ajax TV vandaag in de gaten voor het complete interview met Eriksen.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Jong Ajax-trainers Gery Vink en John Bosman hadden enkele spelers uit de A-selectie tot hun beschikking. Jong Ajax-trainers Gery Vink en John Bosman hadden enkele spelers uit de A-selectie tot hun beschikking.
Onder meer Derk Boerrigter trainde maandag mee met Jong Ajax. Onder meer Derk Boerrigter trainde maandag mee met Jong Ajax.
Joeri de Kamps trainde weer volop mee. Joeri de Kamps trainde weer volop mee.
De Jong Ajax-training werd vanuit de dug-out gevolgd door Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp. De Jong Ajax-training werd vanuit de dug-out gevolgd door Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp.
Nicolai Boilesen gaat tijdens de Jong Ajax-training een duel aan. Nicolai Boilesen gaat tijdens de Jong Ajax-training een duel aan.
Isaac Cuenca en Mitchell Dijks volgden een individiuele revalidatietraining. Isaac Cuenca en Mitchell Dijks volgden een individiuele revalidatietraining.
Joël Veltman wordt op de hielen gezeten door John Bosman. Joël Veltman wordt op de hielen gezeten door John Bosman.