Menu
'Day after' op de Toekomst

'Day after' op de Toekomst

Het was woensdag ‘the day after the night before’. Dertien uur na het laatste fluitsignaal van Ajax - Auxerre waren de spelers van Ajax alweer op sportcomplex de Toekomst te vinden. De meeste hoofdrolspelers van dinsdagavond bleven binnen. André Ooijer kwam wel even naar buiten. Hij verwerkte zijn rode kaart op eigen wijze.

Als de training al even op weg is, meldt Ooijer zich aan de rand van het trainingsveld. De 36-jarige verdediger speelde dinsdagavond een prima wedstrijd tegen Auxerre. Helaas kon hij de negentig minuten niet vol maken. Kort na rust moest hij na een rode kaart vervroegd de kleedkamer opzoeken. Uiteraard is er woensdagochtend nog teleurstelling bij Ooijer. Toch overheerst het goede gevoel van de overwinning bij hem. Dankzij de 2-1 zege heeft Ajax halverwege de poulefase van de Champions League alles nog in eigen hand.

De dag van Ooijer begon met een telefoontje van Edwin Evers in zijn ochtendshow. Enkele uren later doet hij zijn verhaal voor de camera van Ajax TV. ,,Dat ik na mijn rode kaart zo’n geweldig applaus van de Ajax-supporters kreeg deed me erg goed”, vertelt hij de verslaggever van Ajax’ eigen televisiezender. En omdat de avond voor Ajax goed afliep overheerst de lach. Ook op het trainingsveld bij zijn ploeggenoten. 'Die kaart past bij je trui', hoort Ooijer met een glimlach aan. Als gelouterde prof weet hij dat je af en toe op de blaren moet zitten.

Na afloop van zijn gesprek met Ajax TV bleef Ooijer, net als Jan Vertonghen, nog even naar de training kijken. Zo zag hij onder meer de herstellende Siem de Jong, Vurnon Anita en Nicolas Lodeiro met de groep meetrainen. De Jong en Anita zijn hard op de weg terug en Lodeiro deed maandag een helft met Jong Ajax mee. Op weg naar de uitwedstrijd met Excelsior zijn er nog een aantal dagen om weer volledig fit te raken.

Bekijk het volledige interview met Ooijer later op Ajax TV

Tekst en foto’s: Ajax.nl

André Ooijer in gesprek met Ajax TV. André Ooijer in gesprek met Ajax TV.
Jan Vertonghen bekeek een deel van de training vanaf de zijlijn. Jan Vertonghen bekeek een deel van de training vanaf de zijlijn.