Menu
'Day after' vol lachende gezichten

'Day after' vol lachende gezichten

Voor de zesde keer op rij waren op ‘the day after’ veel lachende gezichten op het trainingsveld te zien. Daags na de 2-0 uitzege op ADO Den Haag werkten de basisspelers een alternatieve uitlooptraining af. Net als vorige week benutte Frank de Boer de nieuwste trainingsfaciliteiten voor een partijtje voetvolley en basketbal rondom de nieuwe powerhill.

‘Ben je aan je ereronde bezig?’, klinkt het als Vurnon Anita op de atletiekbaan van kunstgras aan een aantal uitlooprondes begint. De uitspraak is van Jan Vertonghen, die op dat moment samen met de andere basisspelers aan een partij voetvolley begint. Het tekent de sfeer op de ochtend na de belangrijke zege in Den Haag. Opgeteld bij het puntenverlies van FC Twente en koploper AZ voelt de eerste dag in aanloop naar de topper Ajax - PSV als het begin van een mooie week.

Ook elders op het veld is er reden tot blijdschap. Gregory van der Wiel traint voor het eerst sinds drie maanden weer met de groep mee. Ook Kolbeinn Sigthórsson en Derk Boerrigter zijn van de partij. Met nog acht wedstrijden voor de boeg kan het drietal hopelijk nog een rol van betekenis in de titelrace gaan spelen.

Op het moment dat zowel de rondo’s als het voetvolley nog in volle gang zijn, is Anita alweer binnen. De middenvelder pakt zijn welverdiende rust nadat hij het een dag eerder het meest te verduren had gekregen in Den Haag. De enige opdracht die hem nog rest, is een interview met Ajax TV. Ook daar keert zijn ‘big smile’ weer terug. Het aftellen is begonnen. Nog zes dagen en dan staat de kraker op het programma: Ajax - PSV.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Aanvoerder Jan Vertonghen op jacht naar een punt. Aanvoerder Jan Vertonghen op jacht naar een punt.
Frank de Boer test de powerhill. Frank de Boer test de powerhill.
Christian Eriksen opent een nieuwe game. Christian Eriksen opent een nieuwe game.
Gregory van der Wiel hervatte op het naastgelegen veld de groepstraining. Gregory van der Wiel hervatte op het naastgelegen veld de groepstraining.