Menu
De Ajacied Edgar Davids in foto's

De Ajacied Edgar Davids in foto's

Ajax en Edgar Davids gaan na dit seizoen niet met elkaar door. Zondag speelde de middenvelder tegen FC Twente zijn laatste officiële wedstrijd in het Ajax-shirt. Kort na het laatste optreden een hommage in foto's voor een bijzondere Ajacied.

Aan de vooravond van het seizoen 1993-1994 blikt een jonge Edgar Davids trots en zelfverzekerd in de lens van de Ajax-fotograaf. Het decor is de persdag in het oude stadion de Meer. De middenvelder is op dat moment, vanzelfsprekend, nog onwetend van de grote successen en de mooie carrière die dan nog in het verschiet liggen.
Een van de talloze hoogtepunten in de carrière van Davids. Ajax verovert op 28 november 1995 zijn tweede Wereld Beker in de clubgeschiedenis. In Tokio verslaan de Amsterdammers het Braziliaanse Gremio FC. Davids kust de Wereldcup voor clubteams. Na de memorabele wedstrijd in Japan verovert Davids nog vele andere hoofdprijzen.
In een fel duel met twee tegenstanders blijft Davids maar net op de been in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen (25 februari 1996). Strijdlust en onverzettelijkheid zijn kenmerken die altijd op de Ajacied uit de eigen jeugdopleiding van toepassing zijn geweest.
Edgar Davids is na dienstverbanden bij AC Milan, Juventus, Internazionale, FC Barcelona en Tottenham Hotspur terug bij Ajax en wordt gepresenteerd aan de pers. Technisch directeur Martin van Geel en trainer Henk ten Cate zijn zichtbaar in hun nopjes met het nieuwe, ervaren selectielid. Davids zal in zijn tweede periode als Ajacied het rugnummer 13 dragen.
Kort voor zijn ‘terugkeerwedstrijd’ in Ajax 1 poseert Davids met de mascotte. Mede geholpen door de inbreng van de van Tottenham Hotspur overgekomen routinier besluit Ajax de Klassieker tegen Feyenoord met een 4-1-overwinning. Een van de vele eerbetonen van de supporters is (linksboven) nog net zichtbaar.
Davids sprint juichend weg na zijn openingstreffer in de thuiswedstrijd tegen Excelsior (18 februari 2007).
Op 6 mei 2007 schiet Davids ‘zijn’ Ajax hoogstpersoonlijk voorbij AZ, in de bekerfinale tegen AZ. De routinier benutte de beslissende strafschop in de noodzakelijk geworden penaltyreeks.
Koeltjes jonglerend tijdens een ochtendtraining naast de Amsterdam ArenA. Enkele jonkies uit de selectie kijken geboeid toe.
Davids bedankt het publiek na de onbeslist gebleven play-offreturnwedstrijd tegen FC Twente (0-0).  FC Twente plaatst zich voor de voorronde van de Champions League, Ajax speelt volgend seizoen om de UEFA Cup. Ondanks de teleurstelling neemt de aanvoerder uitgebreid de tijd om het talrijk opgekomen publiek in de ArenA te bedanken. Twee dagen later wordt duidelijk dat Davids tegen FC Twente zijn laatste officiële duel als Ajacied heeft gespeeld.