Menu
De Ajax EK-pool

De Ajax EK-pool

Het EK houdt ook de gemoederen binnen Ajax bezig. Op verschillende afdelingen binnen de ArenA en op de Toekomst zijn EK-pools ontstaan. De redactie volgt tijdens het Europees Kampioenschap enkele prominente Ajacieden en bekijkt hun voorspellingen.

De deelnemers:

In totaal doet een elftal Ajacieden mee aan de Ajax EK-pool. Spelers Urby Emanuelson, Gregory van der Wiel en Erik Heijblok, teammanagers David Endt en Herman Pinkster, assistent-trainer Alfons Groenendijk, jeugdtrainers Robin Pronk en Simon Tahamata en algemeen directeur Henri van der Aat. Jeugdtrainer Heini Otto vormt een duo met Mister Ajax Sjaak Swart. Zij hebben samen één pool ingevuld en moeten bij winst de hoofdprijs (een taart) delen.

De spelregels:

Alle deelnemers hebben de pool compleet ingevuld. De uitslagen hoeven niet te worden doorberekend. Iemand kan bijvoorbeeld Nederland drie keer laten winnen, maar toch als laatste in de poule laten eindigen. Ook kan iemand een land als derde in de groepsfase laten eindigen, maar toch het toernooi laten winnen.

Pool-deelnemer Urby Emanuelson miste zelf op een haar na het EK in Oostenrijk en Zwitserland. Pool-deelnemer Urby Emanuelson miste zelf op een haar na het EK in Oostenrijk en Zwitserland.

Groepsfase: Iedere juiste uitslag levert de deelnemers 5 punten op. Alleen juiste voorspelling van winst, verlies of gelijk is 2 punten.

Eindstand Groepsfase: Per correct voorspelde plaats 3 punten.

Kwartfinales: Bij een juiste voorspelling van winst, verlies of gelijk van een land in de kwartfinales krijgen de deelnemers 5 punten. Als ook nog de uitslag klopt dan worden er 3 extra punten verdiend (stand na 2 x 45 minuten).

Halve finale: Bij een juiste voorspelling van winst, verlies of gelijk van een land in de halve finales krijgen de deelnemers 5 punten. Als ook nog de uitslag klopt dan worden er 3 extra punten verdiend (stand na 2 x 45 minuten).

Finale: Wie juist voorspelt wie er Europees kampioen wordt, krijgt 15 punten. Wie daarnaast de verliezend finalist goed heeft krijgt 10 punten extra. En wie ook nog de uitslag juist voorspelt (na 2 x 45 minuten) krijgt nog eens 10 punten.

Topscorer: Wie voorspelt wie topscorer van het toernooi wordt krijgt ook nog eens 10 bonuspunten.

Bekijk hier de ingevulde pools: