Menu

De Ajax Kids Club en de Amstel Cup

Wat is de overeenkomst tussen de Ajax Kids Club en de Amstel Cup? Juist, het cijfer 2! Omdat er twee wedstrijden op één avond werden gespeeld (Ajax 1 en Ajax 2), werd er ook twee keer een shoot out gespeeld door leden van de Ajax Kids Club.

Tijdens de rust van thuiswedstrijden in de KPN Eredivisie spelen 6 leden van de Ajax Kids Club normaal gesproken tegen 6 prijswinnaars van de Campina schoolmelk-actie. Zij mogen op het heilige gras van de Arena vanaf de middellijn dribbelen naar het doel om zo de keeper passeren. Voor Amstel Cup-wedstrijden komen echter de Kids Club-leden van de tegenpartij mee naar de Arena.

Donderdag 7 februari jl. waren de juniorleden van Stormvogels Telstar aan de beurt. Helaas konden de Groningse kinderen niet komen i.v.m. het late tijdstip en de lange reis van Groningen naar Amsterdam en weer terug. Daarom deed er dit keer wel een team van Campina mee. Op deze unieke ?dubbelavond?, waar Ajax zich met twee teams voor de halve finale plaatste, lieten de jeugdige voetballertjes van alle vier teams zien dat ook zij kunnen scoren.

Voor de kinderen van de Ajax Kids Club is het een hele belevenis om mee te mogen doen aan de shoot out. Het gebeurt natuurlijk niet iedere dag dat je op het veld van de Arena voor zoveel publiek je voetbalkunsten mag vertonen!

De kids zijn vaak al een beetje zenuwachtig op het moment dat ze met hun ouders bij het stadion aankomen, maar als ze het rood/witte tenue van hun favoriete club aantrekken, begint het wel heel erg te kriebelen. Maar zodra ze op het veld staan, zijn de zenuwen over en wordt er genoten van het applaus en gejuich van de Ajax-supporters.

De Ajax Kids Club-leden maken allemaal even veel kans om mee te doen met een shoot out. Er wordt namelijk geloot tussen alle leden die nog niet eerder mee hebben gedaan aan deze activiteit en ouder zijn dan vijf jaar. Soms is deelname aan de shoot out echter onderdeel van een prijsvraag. Kortom, als het je ook leuk lijkt om dit mee te maken, word dan lid van de Ajax Kids Club!