Menu
De bijzondere maand van Suarez

De bijzondere maand van Suarez

Augustus was voor Luis Suarez een bijzondere maand. Zowel op sportief als persoonlijk vlak (vader geworden) maakte de aanvoerder van Ajax memorabele momenten mee. Op de voorlaatste dag van augustus ontvangt Suarez deze maandagavond als Voetballer van het Jaar de Gouden Schoen in Hilversum. Ajax.nl zet Suarez’ maand op een rij in een fotoverslag.

4 augustus: PAOK - Ajax (3-3). Na afloop van het duel in de voorronde van de Champions League, waarin hij een doelpunt maakt, vliegt Suarez direct van Griekenland naar Barcelona om de geboorte van zijn dochter Delfina mee te maken. In de nacht van 4 op 5 augustus komt het blije nieuws door vanuit Spanje.

Na afloop van PAOK - Ajax vloog Suarez direct naar Barcelona vanwege de geboorte van zijn dochter. Na afloop van PAOK - Ajax vloog Suarez direct naar Barcelona vanwege de geboorte van zijn dochter.

14 augustus: Ajax - Vitesse (4-2). Vanwege zijn rode kaart in de strijd om de Johan Cruijff Schaal mist Suarez de competitiestart. Groningen uit en Vitesse thuis moet de topscorer van vorig seizoen aan zich voorbij laten gaan. Het geeft de jonge vader onder meer de gelegenheid om vlak voor de aftrap nog even rustig op de foto te gaan.

Suarez moest tegen Vitesse wegens een schorsing toekijken. De aanvoerder had alle tijd voor foto's. Suarez moest tegen Vitesse wegens een schorsing toekijken. De aanvoerder had alle tijd voor foto's.

21 augustus: Ajax - Roda JC (3-0). De wedstrijd tegen Roda JC kent vele verhaallijnen waarin Suarez een rol speelt. Allereerst is het zijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Bij de spelersopkomst draagt hij zijn twee weken oude dochtertje bij zich het veld op. Even daarvoor was hij al gehuldigd voor zijn 100 goals in dienst van Ajax. Daarnaast heeft het duel een speciaal karakter omdat Ajax’ beoogde koningskoppel Suarez-El Hamdaoui na hun debuut in Kiev voor het eerst in de ArenA voor eigen publiek samenspeelt. Het wordt direct een succes, want samen verzorgen de hele doelpuntenproductie. Suarez neemt één van de drie treffers voor zijn rekening.

Voorafgaand aan Ajax - Roda JC werd Suarez gehuldigd voor zijn 100 goals in Ajax-dienst. Voorafgaand aan Ajax - Roda JC werd Suarez gehuldigd voor zijn 100 goals in Ajax-dienst.
Even later betrad hij met zijn pasgeboren dochter in de armen het veld. Even later betrad hij met zijn pasgeboren dochter in de armen het veld.
Ajax' beoogde koningskoppel Suarez-El Hamdaoui beleefde een mooi debuut in de ArenA. Ajax' beoogde koningskoppel Suarez-El Hamdaoui beleefde een mooi debuut in de ArenA.

25 augustus: Ajax – Dinamo Kiev (2-1). Een grote droom van Suarez gaat in vervulling. Eindelijk kan hij met Ajax de Champions League in. Na een zenuwslopende avond tegen Dinamo Kiev stelt Ajax in een kolkende ArenA het felbegeerde entreebewijs voor het miljoenenbal veilig. Opnieuw laat Ajax’ aanvalsduo van zich horen. Suarez scoort de belangrijke eerste treffer, El Hamdaoui maakt de 2-0. Een dag later ziet hij dat Ajax het in de poulefase tegen Real Madrid, AC Milan en Auxerre gaat opnemen. Het eerste CL-duel (Real Madrid-Ajax) zal hij wegens een schorsing aan zich voorbij moeten laten gaan.

Grote vreugde na Suarez' doelpunt tegen Dinamo Kiev. Ajax naar de Champions League! Grote vreugde na Suarez' doelpunt tegen Dinamo Kiev. Ajax naar de Champions League!

29 augustus: Ajax - De Graafschap (5-0). Vorig seizoen maakte Suarez verschillende hattricks. Vroeg in het nieuwe seizoen verzamelt hij op bezoek bij De Graafschap opnieuw een bal voor zijn museum in Uruguay. Dankzij drie doelpunten mag hij, zoals de traditie voorschrijft, de wedstrijdbal mee naar huis nemen.

In Doetinchem schoot Suarez drie keer raak. De wedstrijdbal kan naar zijn museum in Uruguay. In Doetinchem schoot Suarez drie keer raak. De wedstrijdbal kan naar zijn museum in Uruguay.

30 augustus: Op de voorlaatste dag van augustus komt er een nieuw pronkstuk bij voor Suarez’ museum. In Hilversum zal de Voetballer het Jaar de Gouden Schoen in ontvangst nemen. Een fraai slot van een bijzondere maand waarin ‘papa Suarez’ nog een keer zal worden beloond voor zijn recordrijke seizoen 2009-2010. Met zijn doelpunten in de maand augustus heeft hij inmiddels alvast een goede voorzet gegeven voor een hopelijk succesvol seizoen 2010-2011.

Houd Ajax TV en Ajax.nl in de gaten voor reportages vanaf het Voetbalgala.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst en Gerard van Hees