Menu
De Boer: 'ADO lastiger dan PSG'

De Boer: 'ADO lastiger dan PSG'

Volgens Frank de Boer gaat Ajax zondag in het uitduel bij ADO Den Haag een lastige middag tegemoet. ,,Dit wordt een veel moeilijkere wedstrijd dan tegen Paris Saint-Germain, daar ben ik van overtuigd”, stelde de coach vrijdag op een persconferentie. ,,ADO zal ons niet de tijd en ruimte gunnen die we van PSG wél kregen. We weten wat ons te wachten staat.”

Tijdens het wekelijkse perspraatje werd uitgebreid teruggeblikt op het verloren Champions League-duel van dinsdag. De Boer herhaalde zijn standpunt dat Ajax verzuimd had om met een goed resultaat uit de Franse hoofdstad te vertrekken. ,,Er zijn weinig ploegen die tegen PSG zo dominant zijn”, stelt De Boer. ,,Dat is positief. Maar je moet wel kansen willen creëren en gefocust zijn om een goal te maken. Dat besef moeten we meer krijgen. Het spel tegen PSG was leuk, maar niet goed genoeg.”

Nicolai Boilesen viel in het Parc des Princes geblesseerd uit en staat minimaal tien weken buitenspel. De Deense linksachter wordt zondag in het Kyocera Stadion vrijwel zeker vervangen door Nick Viergever. ,,Dat is wel de bedoeling”, stelde De Boer.

De coach van Ajax rekent op een heet middagje in Den Haag. ,,Qua sfeer en ambiance zeker. Ik lees overal dat het voor hun de wedstrijd van het jaar is.” En dan grijnzend: ,,Maar dat geldt zo’n beetje voor elke club waar Ajax tegen speelt."

De Boer werd gevraagd of Ajax overweegt zich in de winterstop te versterken. Hij antwoordde daarop resoluut nee. ,,Als we spelers halen, zal dat pas in de zomer zijn.” Wel overweegt De Boer naar het trainingskamp in Qatar enkele A-junioren mee te nemen. De laatste tijd trainen Abdelhak Nouri, Donny van de Beek en Vaclav Cerny wel eens mee. ,,Natuurlijk denken wij daar over na. Maar het moet wel functioneel zijn. Het heeft geen zin om 28 man mee te nemen en dan elf tegen elf partijspel te spelen. Mocht er een vacature zijn, dan pak je natuurlijk als eerste zulk soort jongens. Dan komen die jongens die de laatste tijd meetrainen zeker in aanmerking."

Ajax kan bij winst in Den Haag de koppositie overnemen van PSV. De topper tussen PSV en Feyenoord is verplaatst naar dinsdag, omdat de Eindhovenaren vrijdagmiddag pas het restant van het gestaakte Europese duel tegen Estoril afwerken. ,,Het is altijd leuk om bovenaan te staan. Het is onze bedoeling om druk op PSV te houden. Als we winnen tegen ADO kunnen we in een zetel dinsdag naar die wedstrijd kijken.”

Het besluit van de KNVB om de wedstrijd te verplaatsen levert De Boer gemengde gevoelens op. ,,Ik vind het een terecht besluit, omdat ik vind dat iedereen gelijk moet worden behandeld. Maar ik had liever gehad dat die wedstrijd gewoon zondag was gespeeld. Nu hebben zij meer dagen rust.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees