Menu
De Boer: 'ADO maakt goede indruk'

De Boer: 'ADO maakt goede indruk'

Voor het eerst dit seizoen moet Ajax zich na een Europese wedstrijd weer focussen op de nationale competitie. Na de late domper in Dortmund laden de mannen van trainer Frank de Boer zich op voor de strijd bij ADO, zondagmiddag in Den Haag.

Natuurlijk bleef de teleurstelling van de - laat opgelopen - nederlaag hangen bij Frank de Boer en zijn spelers. Maar desondanks zag de trainer genoeg aanknopingspunten: ,,Ik wil dat we ons eigen spel spelen. Dat deden we tegen Dortmund bij vlagen, maar dat kan en moet beter. We moeten laten zien dat we durf hebben. Na drie kansen van ons nam Dortmund het heft in handen en werden wij slordig. Daar profiteerde Dortmund van. Dat is doodzonde, omdat je zo hard hebt geknokt. Gelukkig heb ik ook genoeg positieve punten gezien waarmee we verder kunnen.”

Na een vrije donderdag bereidt de ploeg zich vanaf vandaag voor op de confrontatie met ADO Den Haag, zondagmiddag om 12:30 uur in de Residentie. Dat deed Ajax onder andere met nieuwkomer Lucas Andersen en Eyong Enoh, die is hersteld van een knieblessure. ,,Hij doet weer mee met de partijvormen”, gaf De Boer de fysieke staat weer van zijn Afrikaanse middenvelder. ,,Hij is dus fit, maar moet nog wedstrijdfit worden. Met Nicolai Boilesen gaat het ook de goede kant op, alleen doet hij de partijvormen nog niet. Ik verwacht dat hij voor de Kerst wel speelminuten heeft gemaakt. Of dat in het eerste of bij Jong Ajax is, moeten we nog zien. We hebben alleen Kolbeinn Sigthórsson die lang uit de roulatie is.”

,,Ik bekijk per wedstrijd wie ik in de spits neerzet”, reageerde De Boer op vragen van de pers. ,,Ik bekijk per wedstrijd wie ik in de spits neerzet”, reageerde De Boer op vragen van de pers.

Afgelopen dinsdag in Dortmund nam Ryan Babel de spitspositie van Sigthórsson over. Terwijl ook Siem de Jong vaak laat zien daar te kunnen spelen. ,,Ik bekijk per wedstrijd wie ik in de spits neerzet”, reageerde De Boer op vragen van de pers over zijn eerste keus in de punt van de aanval. ,,Siem heeft dat het laatste half jaar goed ingevuld, we weten wat we aan hem hebben. Dinsdag hebben we gezien dat Ryan de spitspositie ook goed kan invullen.”

Ook op de linksbackpositie heeft de trainer meerdere opties met Daley Blind en Mitchell Dijks: ,,Ik zie nu geen reden om Daley te wisselen, want hij doet het goed. Maar ik kijk per wedstrijd, want we spelen vijf wedstrijden in veertien dagen. Dan is het weleens goed om sommigen rust te geven. Dan is het fijn dat je niet in kwaliteit achteruit gaat, want met Mitchell Dijks hebben we ook iemand die het goed doet.”

Over het recente optreden van Eriksen in Dortmund was De Boer kritisch: ,,Dat moet beter dan hoe hij dinsdag speelde. Ik denk niet dat hij uit vorm is, maar we willen wel dat hij constanter wordt. We willen zien dat hij stappen maakt.”

Wat vindt De Boer van de komende tegenstander? ,,ADO heeft een goede seizoenstart. Sinds 1979 hebben ze het nog nooit zo goed gedaan. Ik denk dat het een heet middagje wordt. De supporters zijn al weken met de wedstrijd tegen Ajax bezig, dat zullen ze proberen op de spelers over te brengen. Wij proberen op de spelers over te brengen dat deze wedstrijden belangrijk zijn. Want je kan een leuke periode zo overboord gooien door een slecht resultaat. Je probeert een snaar te raken en het belang van zo'n duel in hun hoofd te krijgen.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst