Menu
De Boer: ‘Ajax controleerde de wedstrijd’

De Boer: ‘Ajax controleerde de wedstrijd’

Frank de Boer had wat betreft het resultaat en de door zijn Ajacieden getoonde werklust weinig reden tot klagen na de 0-2-overwinning op sc Heerenveen. De Amsterdammers kwamen in punten weer naast PSV en blijven op basis van het betere doelsaldo (+6) koploper van de Eredivisie.

Ajax streed voor wat het waard was, woensdagavond in het sfeervolle Abe Lenstra Stadion. Na het aarzelende, zenuwachtige en onzuivere spel tegen FC Utrecht (2-2) bleven de Ajacieden ook in Heerenveen niet foutloos. Maar de werklust en opofferingsgezindheid maakten veel, zo niet alles goed. De woeste tackle waarmee de meeverdedigende spits Arek Milik een Friese aanval smoorde in de slotfase, verraadde een niet te stillen wil tot winnen.

,,Hier zit een tevreden trainer. We hebben de hele wedstrijd gecontroleerd’’, blikte Frank de Boer terug in de perskamer van Heerenveen. ,,De enige kans die Heerenveen kreeg, de goede kopbal van Mitchell Te Vrede, werd adequaat gepakt door Jasper.’’

,,Onze uitvoering kon wel beter. Dat heb ik de jongens in de rust ook gezegd. Ajax heeft de meeste en beste kansen gehad. We hebben weinig weggegeven en de wedstrijd professioneel uitgespeeld. Ik ben heel tevreden hoe deze wedstrijd is verlopen.’’ Na een doelpuntloos eerste bedrijf sloegen de Ajacieden na rust twee keer hun slag.

Serero
Thulani Serero was op het Amsterdamse middenveld de vervanger van youngster Riechedly Bazoer. De Zuid-Afrikaan maakte, ondanks de weinige speeltijd die hem dit seizoen is gegund, een ijzersterke indruk. ,,Knap hoe Serero zich vanavond heeft gepresenteerd’’, was ook De Boer opgevallen. ,,Thulani is een echte prof, die nooit verzaakt op de trainingen. Riechedly zit nu in een iets mindere fase. Thulani kan dat opvangen. Hij presenteert zich goed. Vandaar dat ik voor Thulani heb gekozen. Hij heeft het goed gedaan.’’ De Haan was het ruimschoot eens met De Boer. ,,Hij heeft een goede opleiding gehad’’, grapte de ex-trainer van Ajax Cape Town, Serero’s oude club. De Haan kreeg daarmee de lachers op zijn hand.

Loon naar werken
Voordat de thuisreis werd aanvaard kon Ajax de balans opmaken. De gasten kregen onvervalst loon naar werken in het Abe Lenstra. De Amsterdammers bewezen zichzelf wat dat betrof een dubbel goede dienst, met nog twee competitiewedstrijden te gaan. De zege sterkt het vertrouwen én houdt de Ajacieden op pole position in de bloedstollende titelrace.

Tekst: Ajax.nl/Ronald Jonges
Foto: Pro Shots